En kväll för nytta och nöje

Under avslappnade former arrangerades Maskinpub på studentpuben The Kårner, och på kvällens agenda stod en föreläsning om maskininlärning. Inbjudan till träffen skickades ut via högskolans digitala alumnnätverk och en av de som nappade var Anna Sjövall, alumn och provningsingenjör på AstaZero.

– Jag har haft en väldigt trevlig kväll! Jag kom hit för att nätverka och träffa gamla kursare. Jag är även här som representant för mitt företag, och det är viktigt att synas i sådana här sammanhang. Det ger oss möjlighet att vara relevanta och attraktiva för framtida kollegor, konstaterar hon.

En annan alumn som hittade till träffen var Jonatan Hansson. Efter studierna arbetar han som applikationskonsult och lösningsarkitekt på Addovation.

– Det har varit nyttigt för mig att lära mig mer om maskininlärning, samtidigt som jag har träffat många intressanta personer som jag fortsatt kommer hålla kontakten med. Det var kul att också få träffa lärare och prata med dem om vad som är viktigt just nu. Det känns som om de är ivriga att veta mer om mina erfarenheter och lyssna av vad jag skulle vilja lära mig mer av, berättar han.

Bra för alumner, studenter och högskolan

Två av de studenter som besökte Maskinpub var Yusuf Kucukyavuz och Nema Jafari. De studerar andra året på maskiningenjörsutbildningen.

– Jag är här för att skaffa nya kontakter, och det har varit en rolig kväll. Jag tänker ofta på den dagen jag tar examen och vet att det är otroligt viktigt att knyta bra kontakter. Det är inte lätt att hitta ett jobb på tomma fickor, berättar Yusuf Kucukyavuz.

– Det är också bra att få höra hur det är på ett ”riktigt” jobb, flikar Nema Jafari in.

Kvällens föreläsare Magnus Bengtsson, docent och universitetslektor vid högskolan, kan inte nog betona vikten av träffen.

– Den är otroligt viktigt ur många aspekter. Dels för våra nuvarande studenter som får träffa alumner och lyssna till hur det är ute i arbetslivet. Men även för alumner som får chansen att representera sitt företag gentemot framtida kollegor och kompetensutveckla sig på samma gång.

Även högskolan i stort har mycket att vinna på ett alumnnätverk.

– Alumner ger möjlighet för högskolan att utvecklas. Genom ökad samverkan med våra alumner och näringslivet kan vi skapa en dialog utifrån vilken vi kan dra stora lärdomar. Vi får en verklighetskoppling till alla våra utbildningar, och kan även fånga upp de kunskaper som alumnerna tycker sig sakna och hade gjort sig betjänta av att ha studerat mer av hos oss, avslutar Magnus Bengtsson.

Intresserad av framtida alumnpubar?

Prenumerera på högskolans nyhetsbrev för alumner för att vara en av de första som får ta del av inbjudan till kommande event.

Till anmälan för högskolans nyhetsbrev för alumner 

Text & Foto: Jonas Sehlin