Ny portal för studentlivet i Borås

Vad tycker du om initiativet?

– Jag tycker att det är ett väldigt bra initiativ i och med att Borås Stad engagerar sig i saker som vi i studentkåren arbetat med under en lång tid. Det är inte bara kultur- och fritidsaktiviteter utan också information om vård och hur du kan hitta en studentbostad. Här finns allt samlat under samma tak.

Har ni i studentkåren varit delaktiga i arbetet?

– Framför allt har vi varit med och bistått med studentrabatter och all nödvändig information om bostäder, så vi har i varit med på ett hörn.

Tycker du det är viktigt att staden också ingår i arbetet för att göra Borås till en bra studentstad?

– Det är en förutsättning för en bättre studentmiljö. Vi på studentkåren märker också att Borås Stad har trappat upp sitt arbete med att uppmärksamma studenter i takt med att staden växer. Studenter är väldigt attraktiva på arbetsmarknaden, både under och efter studietiden, vilket också är viktigt för Borås.

Berätta lite vad kåren gör för att göra Borås till en bra studentstad.

– Vi gör en hel del saker. En viktig del i arbetet är att föra studenternas talan och utveckla utbildningarna, studentlivet och arbetsmiljön genom en rad olika samarbeten. Sen ordnar vi en hel del aktiviteter och fixar med rabatter som är väldigt uppskattat. Det märks att studenterna tycker att vi gör ett bra jobb, eftersom att våra evenemang är välbesökta.

Vad skulle du säga är det bästa tipset för en student i Borås?

– Genom att gå med i kåren så öppnas många möjligheter. Dels kan du som student vara med och påverka, men också få chansen att leva ett fulländat studentliv. Eftersom att studenter är ganska priskänsliga så ser jag bara fördelar med att ta del av våra aktiviteter och rabatter.

Läs mer

Läs mer om studentliv på högskolans webb

Text: Vasilios Bartziokas

Bild: Screenshot boras.com/student

Porträtt: Peter Andersson