Enter – en dag av gemenskap

Enter anordnades av Akademin för textil, teknik och ekonomi för att ge nya studenter en möjlighet att lära känna studiekompisar på sitt och andras program.

Dagen började i Borås Kongress med information och en inspirerande föreläsning av Milad Mohammadi, föreläsare och entreprenör, som pratade om mångfald, ledarskap och om att följa sina drömmar.

Därefter delades studenterna in i blandade grupper för att tillsammans lösa ett antal uppgifter på en workshop som studentföreningen Novitas höll i under eftermiddagen.

­– Vi har fått i uppgift att bygga ett torn av spagetti och skapa en flagga som ska sitta på toppen, säger Martin Johansson, ny student på Textilingenjörsutbildningen.

Varje grupp fick material i form av spagetti, sax, snöre, häftmassa och tejp. Dessutom skulle varje grupp designa en flagga av begagnade kläder, utifrån ett adjektiv som de tilldelades.

–  Det har varit en rolig workshop! Roligt också att få göra det tillsammans med andra studenter och inte bara ifrån sin egen utbildning, säger Martin Johansson.

Text: Annie Klasén
Foto: Marc Hermansson