Glädje och optimism vid årets terminsstart

Trots en oviss väderprognos så skiner solen över Textile Fashion Center där årets rundvandring på campus har sin början. Studenter från alla håll och kanter vallfärdar till samlingsplatsen där faddrar från studentkåren väntar. De håller upp hemmasnickrade plakat, prydda med namnet på de olika utbildningarna, för att samla ihop klasserna.

Åsa Gran, som är projektledare för introduktionen, peppar igång den stora folksamlingen med hjälp av en stor vit megafon. När klockan slår nio utbrister hon “Welcome!”, som sannolikt ekar bort ända till Resecentrum några hundra meter därifrån. Kort därefter börjar repvandringen som kort och gott går ut på att studenterna klassvis fattar tag i rep som ligger utspridda på marken för att sedan gemensamt påbörja en rundvandring.

Hoppfulla studenter

En av alla nya studenter som tagit sig hit är Elsa Pettersson som känner sig glad över sitt val av utbildning.
– Jag ska läsa Polisprogrammet. Det är så himla bra att det går att studera på distans i och med att jag bor i Karlstad, säger hon glatt.

 

 


Många studenter tycks känna varandra sedan tidigare, men desto fler verkar ta tillfället i akt att träffa nya bekantskaper. Blivande bibliotekarien Emmett Måving, är mycket nöjd med sina nya klasskamrater.
– Jag har precis träffat min klass och alla verkar vara väldigt trevliga. Bibliotekarieyrket verkar lugnt och trevligt, säger han.  

 

 

 


Ute i solen sitter de två vännerna Oscar Fred och Rasmus Olsson som blickar upp mot himlen och ser ljust på framtiden inom systemvetenskap. De båda är insatta i utbildningen och understryker vikten av att komma i kontakt med näringslivet tidigt. En av anledningarna till att Rasmus sökt till systemvetarutbildningen är närheten till hans hemort Skene. Oscar, som däremot bor i Göteborg, ser inga problem med att pendla trots det lite längre avståndet.
– Jag bor tio minuter från Korsvägen där 100-bussen går. Det är smidigt och absolut inget hinder för att studera här, berättar Oscar.En som valt en liknande utbildning är Louise Borggren, som brinner för datorer.
– IT-tekniker når en bredare arbetsmarknad. Det är lite därför jag valde det. Sen har jag alltid varit intresserad av datorer och bor dessutom i närheten av högskolan, säger Louise.

Text: Vasilios Bartziokas
Foto: Suss Wilén, Vasilios Bartziokas