Så blir biblioteket bättre för dig!

Studenter i biblioteket

En ny termin är igång och biblioteket är återigen fyllt av studenter – äntligen används lokalerna, böckerna, datorerna och de elektroniska resurserna igen. Sedan terminen startade i förra veckan har biblioteket besökts av mellan 1 200 och 3 000 personer varje vardag. Biblioteket är en populär plats att vara på. Men för att biblioteket ska vara en bra arbetsmiljö för alla som vill sitta här och studera, och en härlig miljö att vistas i, finns ett antal ordningsregler:

  • Anpassa ljudnivån – samtala i normal samtalston och sätta mobilen på ljudlös.
  • I det Tysta studierummet skall det vara låg ljudnivå, tänk på att det kan uppfattas som störande om du prasslar med godispapper eller lyssnar på musik i hörlurar.
  • Om du vill äta eller dricka något i biblioteket så är det okej om ta med sig dryck med lock, smörgås, godis och frukt in i biblioteket. Alla annan typ av mat får man äta utanför biblioteket.
  • Släng ditt skräp i papperskorgarna och lämna arbetsplatsen i det skick du vill finna den.
  • Var rädd om bibliotekets lokaler, utrustning och material. Det finns exempelvis en tanke bakom möbleringen så om du flyttar på något är det bra om du ställer tillbaks det där det stod när du ska lämna biblioteket.

Stölder och borttappade saker

Tänk på att inte lämna dina saker obevakade i biblioteket. Det har dessvärre förekommit stölder i biblioteket. Även om du bara ska gå och hämta en bok eller ta en snabb tur till toaletten är det bra om du ber någon som sitter i din närhet att hålla ett öga på dina grejer. Om du lämnat saker obevakade, eller om du glömt något när du lämnat biblioteket, kan det hända att dina saker blivit upphittade och inlämnade till Informationspunkten vid entrén.

Läs mer

Lokaler och ordningsregler

Text: Katharina Nordling
Foto: Suss Wilén