Årets introduktion blir digital

Hur blir höstens introduktion för våra nya studenter med tanke på corona?

– Precis som vanligt så kommer introduktionen innehålla all viktig information som nya studenter behöver. Det som skiljer sig åt är att arrangemanget kommer vara helt digitalt.

Vad finns det för fördelar med en digital introduktion?

– Fördelarna med en digital introduktion är att vi minskar risken för smittspridning för vår och alla nya studenters säkerhet. En annan bra sak är att det går att ta del av introduktionen vart man än är.

Hur gör nya studenter för att hitta rätt i Borås med tanke på att allt sker digitalt?

– Vår förhoppning är att det kommer erbjudas guidade turer i Borås, som är Årets studentstad. Varje klass har dessutom en fadder som kan hjälpa dem till rätta.

Har du något bra tips till nya studenter inför terminsstart och introduktionen?

– Bästa tipsen till nya studenter är att följa studentkåren och högskolan på både Facebook och Instagram. Håll även koll på studentkareniboras.se och hb.se för uppdateringar kring terminsstarten. En annan sak som man kanske funderar på är verktyget Zoom som används för digital undervisning. Fredag innan terminsstart kommer vi på studentkåren att hålla ett drop-in-rum öppet mellan kl. 13:00-15:00 där det går att kan ansluta sig och testa hur det fungerar eller ställa frågor om skolan, studentlivet eller om Borås i allmänhet. Här finns zoom-rummet: https://hb-se.zoom.us/my/sibintro

– Vi ser fram emot att träffa alla både virtuellt och så småningom live. Studenterna är efterlängtade och varmt välkomna till Högskolan i Borås!

Läs mer

Studentkåren i Borås webbsida