Student vill förändra rekryteringsbranschen – tilldelas 15 000 kronor

Ida Johansson, vinnare av Årets Studentföretag 2020

Det är tredje året i rad som Drivhuset i Borås delar ut stipendiet Årets Studentföretag tillsammans med Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Sparbanken Sjuhärad. Stipendiet på 15 000 kronor tilldelas en student eller ett studentföretag som arbetar med hållbar utveckling i sitt företag och som vill ta nästa steg i sin entreprenörsresa.

Motiveringen lyder: ”Vinnaren av stipendiet Årets Studentföretag 2020 visar stort engagemang och brinner för entreprenörskap och sitt företagande. Vinnaren har en tydlig affärsidé, och har kommit långt med sitt företag på kort tid. Affärsidén skapar en brygga för unga att komma in i arbetslivet och baseras på analys framtagen tillsammans med akademin.”

I ett pressmeddelande från Drivhuset i Borås säger Ida Johansson själv:

– Jag tror att juryn valde Turn Consulting då vi ligger helt rätt i tiden. Vi vänder upp och ner på traditionella perspektiv och uppmuntrar till en förändring i rekryteringsbranschen som både gynnar arbetsgivare och kandidater. Pengarna kommer gå till vidareutveckling av företaget.

– Turn Consulting sätter nya standarder inom rekrytering och gör det möjligt för fler studerande att tidigare komma in i arbetslivet. Genom vår urvalsprocess som är automatiserad och anonymiserad får alla samma förutsättningar och rekryteringen värderar därför kompetens och egenskaper före externa faktorer så som namn och hudfärg. Turn Consulting är digitaliserade, effektiva och ser jämställdhet och hållbarhet som en självklarhet, berättar Ida Johansson.

Stipendiet delades ut under Days of Knowledge den 1 december.

Juryn består av
Petra Pettersson (Högskolan i Borås/Science Park Borås), Emelie Johansson (Sparbanksstiftelsen Sjuhärad), Magnus Bergenholtz (Drivhuset i Borås/ Högskolan i Borås), Viktor Evermyr (Sparbanken Sjuhärad), Sofie Elfsberg (Consid Ab) och Daniel Hjelmgren (Högskolan i Borås).

Läs mer

Läs mer om vinnaren på Drivhuset i Borås Facebook-sida.