Välbesökt Öppet hus på Textilhögskolan

Öppet hus lockade kort- och långväga besökare från både Sverige och Danmark. Många nyfikna och intresserade besökare ville se vad Textilhögskolans hade att erbjuda.

En av besökarna var Josefin Larsson som kom väl förbered till Öppet hus och hade med sig sin portfolio.

– Jag är intresserad av hela kedjan, främst modedesign, men jag vill ha bredden också. Jag går runt och kikar lite, både textilekonomi och textilt management känns rätt. Jag läser till civilekonom i dag men vill bli lite mera smal i min inriktning. Vi får se vad det blir! Jag har portfolion med mig och snart är det workshop så det blir spännande, tyckte Josefin Larsson.

På eftermiddagen presenterade programansvariga för Modedesign och Textildesign årets ansökningsuppgifter.

– Syftet med att ha en portfoliouppgift som en del i ansökan till utbildningen Textildesign är att du ska ha möjlighet att visa dina konstnärliga kunskaper genom skisser och tidigare arbeten. När du söker behöver du också kunna visa upp dina konstnärliga och uttrycksfulla kunskaper i utforskning av material. Sist, men inte minst, så är vi nyfikna på att se dina färdigheter i att utveckla en idé från skiss till ett färdigt designförslag, berättar Margareta Zetterblom, programansvarig för textildesignutbildningen vid Textilhögskolan.

Under dagen fanns nuvarande studenter, studie- och karriärvägledare, internationell koordinator och lärare på plats för att svara på frågor om utbildningar och kurser. Det fanns även möjlighet att delta i olika workshops. Helt enkelt en fullspäckad dag med många engagerade besökare.

Läs mer

​Till ansökningsuppgiften för Textildesign

​Till ansökningsuppgiften för Modedesign​​​

Till alla utbildningar på Textilhögskolan

Text: Annie Klasén
Foto: Marc Hermansson