En annorlunda examensdag i en annorlunda tid

En digital avslutning över Zoom, skrivet brev med videohälsning eller träffas fysiskt utomhus, högskolans program firar examensdagen med olika aktiviteter.

Victor Andrén och några av hans klasskompisar från Event Management, fick uppdraget att planera klassens examensdag. En dag som han sett fram emot länge.

– Genomgående tema för dagen är utomhusaktiviteter, det gäller att vara försiktig och respektfull gentemot de restriktioner som finns, säger Victor Andrén.

Utbildningen Event Management är förlagd på Campus Varberg där studenterna har spenderat två av sina tre år.

– Vi kommer mötas upp i Varberg, där vi ska börja med att äta en långlunch tillsammans. Vår programansvarige Anders Hultén ska vara med för att bland annat dela ut de brev som vi skrev i början av vår utbildning. Ett brev som innehöll tankar om programmet och framtiden.

 Men en oviss framtid väntar

– Det är en svår tid att ta examen i, det är det. Men jag älskar att arbeta och vägrar att ge upp, så på något sätt vet jag att det kommer att lösa sig. Jag vill försöka se möjligheterna även om man får vara ödmjuk inför framtiden.

Event management är en utbildning som har gett både goda vänner och kontakter ut i näringslivet menar Victor.

– Det bästa med utbildningen har varit alla fantastiska personer jag har träffat. Mina underbara klasskompisar som alltid finns där oavsett om det gäller plugg eller en fartfylld campusfest. Jag måste också nämna alla de möjligheter att komma i kontakt med arbetslivet, genom exempelvis Campus & co, säger Victor Andrén.