Dags att nominera till Sociala medier-priset 2020

Genom sociala medier kan många fler göra sig hörda och därigenom får medborgarna fler möjligheter att påverka samhällsutvecklingen.

Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Borås Stad vill uppmärksamma och stödja den här utvecklingen. Sparbanksstiftelsen Sjuhärads Sociala medier-pris på 100 000 kronor går till en person, grupp eller organisation som har utvecklat användningen av sociala medier på ett sätt som ger samhällsnytta.

Förra årets vinnare var föreningen och Facebook-gruppen #jagärhär som genom praktisk handling arbetar mot hat och för en konstruktiv debatt i sociala medier #jagärhär
– Priset hjälper oss att uppmärksamma det viktiga arbete som våra medlemmar gör när de motverkar hat och desinformation. Dessa företeelser hör nära samman med den våg av populism och auktoritarism som sprider sig i världen. För det mesta är det folkvalda politiker som underminerar det demokratiska styret och det, om något, visar hur otroligt viktig den politiska debatten faktiskt är, sa Mina Dennert, ordförande i föreningen #jagärhär, i samband med prisutdelningen.

Tidigare vinnare är #metoo-initiativet, Viralgranskaren, Wikimedia, Brit Stakston, Lina Thomsgård och Joakim Jardenberg.

Nominera din favorit!

Vilken person eller organisation tycker du har påverkat samhället positivt genom att innovativt använda sociala medier? Ta chansen att nominera din favorit!

Både privatpersoner och organisationer kan nominera. Nomineringsperioden pågår till och med den 15 augusti.

Skicka in din nominering via Högskolan i Borås webbplats.

Läs mer om tidigare vinnare:

#jagärhär, 2019

#Metoo, 2018

Viralgranskaren, 2017

Wikimedia Sverige, 2016

Brit Stakston, 2015

Lina Thomsgård, 2014

Joakim Jardenberg, 2013

Kontaktperson

Jan Nolin, professor vid sektionen för biblioteks- och informationsvetenskap, Högskolan i Borås

jan.nolin@hb.se
033-435 4336