Högskolan värd när Europas största konferens kommer

Under den årliga konferensen samlas rektorer, politiker, chefer för internationella avdelningar och andra verksamma inom internationell utbildning för att nätverka, delta i workshops och föreläsningar. Utöver detta kommer även drygt 350 internationella organisationer att delta som utställare. Utställarna kommer från runt 30 länder som exempelvis Australien, Brasilien, Canada, Sydafrika, USA, Kina och Nya Zeeland.

Kongressen organiseras av EAIE och som värd står sex universitet och högskolor i Västsverige: Chalmers, Göteborgs Universitet, Högskolan i Borås, Högskolan i Halmstad, Högskolan i Skövde och Jönköping University. Temat för konferensen är "Bolder. Braver. Go".

– EAIE-konferensen bidrar till ett öppnare och mer demokratiskt samhälle och ger oss en unik möjlighet att på hemmaplan diskutera utbildningsfrågor i en internationell kontext. Konferensen ger en fantastisk möjlighet till stort internationellt utbyte inom utbildningsområdet på kort tid. Den är inte bara bra för Västsverige den är bra för hela Sverige, säger Mats Tinnsten, rektor Högskolan i Borås.

Läs mer

Konferensens webbsida