Hej Marie Gustafsson!

Marie Gustafsson

Vad är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?

Jag arbetar på mediafunktionen och arbetar dels med fjärrinlån och  sedan är jag ämnesansvarig när det gäller inköp av litteraturen för företagsekonomi, textilt management, ingenjörsvetenskap och resursåtervinning. Sedan arbetar jag i informationsdisken också.

Hur länge har du jobbat här och

vad gjorde du innan du började här?

Jag började 1998  men på heltid har jag varit sedan år 2000.

Jag läste på Biblioteks- och informationsvetenskap på Bibliotekshögskolan och innan dess arbetade jag som lärare. Jag har en ämneslärarutbildning från Göteborgs Universitet i textil och engelska. Har även läst något år på Förvaltningshögskolan i Göteborg och arbetat inom kommunal hemtjänst i Göteborg. Jag har också arbetat inom resebranschen för väldigt länge sedan.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

Då vill jag allra mest hinna träffa och umgås med min familj och vänner, särskilt barnbarnen. Jag tycker om att vara ute eftersom jobbet innebär en del stillasittande inomhus. Finns det tid över så kan det bli någon konsert på t ex Konserthuset eller Pustervik i Göteborg eller andra kulturevenemang.

Har du något boktips du vill dela med dig av? 

Generellt tycker jag om brittiska författare och läser gärna deckare, thrillers och historiska romaner men jag gillar egentligen all typ av skönlitteratur. En nutida favoritförfattare är Maggie O'Farrell som är en brittisk författare, född på Nordirland. De två senaste jag läst är "Den hand som först höll min" och "Det måste vara här", båda mycket bra. Men jag kan rekommendera alla hennes böcker samt hennes självbiografi.

Boktips från senaste året och i år som jag nyligen läst är Camilla Grebes senaste bok Skuggjägaren, en psykologisk thriller och uppföljare till Dvalan.

Jag tycker också om att läsa skönlitteratur som bygger på verkliga händelser. "Innan ni tog oss" är skriven av en amerikansk författare som heter Lisa Wingate. Det är en skrämmande och väldigt bra bok som jag kan rekommendera. Jag har nyligen också läst "Den tyska flickan" och "Dotterns berättelse" av Armando Lucas Correa som bygger på verkliga händelser från andra världskriget vilket också "Tatueraren i Auschwitz" av Heather Morris gör.

Vi är några vänner som har en bokcirkel. Då blir det lite av varje man läser. utöver egna förslag - det är bra.

Vad fick dig att söka dig till Biblioteket på Högskolan i Borås?

Det var och är ett bibliotek på en lagom stor högskola som har ett brett utbud av utbildningar där min bakgrund passade väl in. Jag ville också arbeta på ett forskningsbibliotek.

Vad tycker du är roligast med jobbet?

Det bästa med jobbet är att vara en kugge i maskineriet till studenternas lärande och förhoppningsvis kunna bidra till att de har fått en bra utbildning när de lämnar högskolan

Text: Marie Gustafsson & Lena Wadell

Foto: Lena Wadell