Bibliotekshögskolan på Bokmässan 2020

Folkvimmel på Bokmässan 2014

Högskolan drar igång sin medverkan på Bokmässan på torsdag kl. 09:00 med en sändning om det senaste inom forskning och utbildning på Bibliotekshögskolan. Därefter är våra medarbetare med i flera programpunkter.

Missa till exempel inte seminariet ”Skolbibliotek i världsklass”, på fredag. Det handlar om vilken roll skolbibliotekarien har i verksamheten och hur fler skolor kan nå framgång. Det blir ett samtal kring de framtida skolbiblioteken mellan Ulrika Centerwall, doktorand vid Högskolan i Borås, Gustav Fridolin, regeringens särskilda utredare av skolbiblioteksverksamheten och Jenny Nilsson, utredare Svensk biblioteksförening. 

Ett annat tips är att titta på ”Folkbibliotek och den digitala kompetensen”, också på fredagen. Där berättar forskarna om ett nationellt kompetenslyft för folkbibliotekspersonal och om det matchar lokala behov och efterfrågan.

För att vara riktigt säker på att inte missa högskolans aktiviteter i årets mässa, surfa in på www.hb.se/bokmassan och följ sändningarna där.

Under hösten kommer ytterligare tre seminarier att presenteras på webben. Dessa skulle ägt rum på Bokmässan, men har senarelagts på grund av omställningen till digital mässa.

Tider att boka in i kalendern

Torsdag kl. 09:00
Senaste nytt från Bibliotekshögskolan

Fredag kl. 12:30
Skolbibliotek i världsklass

Fredag kl. 12:00
Ljudboken i framtiden

Fredag kl. 12:25
Folkbiblioteken och den digitala kompetensen

Läs mer om våra programpunkter