Så här använder du Primo

Du hittar en sökruta för Primo på bibliotekets startsida - Sök i Primo.

I Primo ligger fokus på material i fulltext i form av artiklar och e-böcker samt tryckt material som du hittar på hyllorna, till exempel böcker, kurslitteratur och tidskrifter. Primo kan du använda från både dator, surfplatta och mobil.

Finns en viss bok

Primo kan du använda om du vill kontrollera om vi har en bok i samlingarna och se på vilken hylla den är placerad, eller om den finns som e-bok. Du får också möjlighet att se om boken finns inne och är tillgänglig för lån. Om boken är utlånad kan du reservera den.

Söka på ämne och filtrera

Om du vill söka efter material inom ett visst ämne är Primo en bra utgångspunkt. Du skriver in dina söktermer och ser resultatet i träfflistan. Resultatet av en sökning kan bestå av olika resurstyper såsom böcker, artiklar, avhandlingar, uppsater med flera. Du har möjlighet att filtrera din sökning på till exempel resurstyp, ämnesord, språk och andra val. Du ser också om en viss titel är tillgänglig elektroniskt eller tryckt.

Mitt konto

Du som har ett konto i Primo har möjlighet att logga in och se dina lån, göra reservationer av utlånade böcker och göra beställningar av material via fjärrlån. Det är även möjligt att lägga upp bevakningar på sökningar samt att spara poster.

Vill du veta mer?

Ta del av vår webbsida "Information om Primo". Där finns bland annat några korta filmer om hur du använder Primo.

Har du frågor om Primo är du välkommen att kontakta biblioteket via e-post: biblioteket@hb.se.