Ny prefekt vid Institutionen för textilteknologi

Hallå där Niina! Vad innebär din nya roll som prefekt?

– Den innebär att jag har det övergripande ansvar för verksamhetens helhet. I praktiken så initierar och möjliggör jag aktiviteter som sedan genomförs tillsammans med kollegiet. Det är också viktigt att vara ett bra bollplank för medarbetarna och även att våga utmana till förändring som gynnar verksamheten utveckling.

Vad är det som lockade dig till rollen?

– Att kunna vara drivande och se till att det händer saker och ting i rätt riktning, tillsammans med kollegiet.

Finns det något som ska bli extra roligt?

– Att arbeta tillsammans med kollegorna för framtidens textilteknologi.

Vilka utmaningar tror du att du kommer möta?

– Att välja vad som ska sjösättas och prioriteras när fler saker är intressanta, men resurserna inte riktigt räcker till. Tillsammans med kollegornas breda kompetens och inspirerande inställning kan vi möta framtidens utmaningar.

Hur vill du vara som chef?

– Jag vill vara drivande, kollegialt inlyssnande och tydlig.

Vad gör du på fritiden?

– Åker skidor (längd och utför), cyklar, rider (men nu var det ett tag sedan), renoverar huset, sköter om- och umgås med sin stora familj.

Visste du att Niina...?

  • Har arbetat på Högskolan i Borås sedan 1 November 2011
  • Har varit universitetsadjunkt, programansvarig, ledamot i UU-teknik, doktorand, lektor, delprojektledare och områdesansvarig inom Textile & Fashion 2030, tf. sektionschef.
  • Har arbetat med produktutveckling med fokus på passform avseende mått, figur och målgrupper samt, CAD-baserad konstruktion, simuleringar samt databaser för måttbeställning av plagg.