Flera forskningsevent när Borås firar 400 år – var med och tyck till

Högskolan kommer att bidra till Borås Stads jubileum genom att bjuda in allmänheten att ta del av högskolans forskning. Jonas Martinsson är eventkoordinator och berättar om några av idéerna som än så länge ligger på planeringsstadiet.

–  Vi vet sedan tidigare att det är väldigt uppskattat att få träffa forskare och ställa frågor, gärna i en informell miljö. Att till exempel träffa och prata med forskare i en trampbåt på Viskan eller få ställa frågor till en forskarpanel som i det klassiska TV-programmet Fråga Lund, kan locka en publik som inte annars brukar ta del av forskning eller har någon koppling till Högskolan i Borås.

Pop up-forskning är en annan idé som kanske kan bli verklighet.
– Finns det någon forskning som vi skulle kunna åskådliggöra i en mer publik miljö, till exempel på Stora torget? Kanske någon form av experiment där allmänheten kan delta? Det är en av idéerna som vi gärna vill diskutera med forskare och andra medarbetare här på högskolan, säger Jonas Martinsson.

De mer lättsamma evenemangen blir ett komplement till all annan forskningskommunikation som högskolan gör.

Var med och tyck till

Vill du veta mer, tycka till och bidra med idéer? Vid två tillfällen är du som medarbetare välkommen till en workshop om högskolans del av firandet. Du behöver inte anmäla dig.

Tillfälle 1: Torsdag 25 februari kl. 10:00–10:45
Zoom-länk: https://hb-se.zoom.us/j/62607480771
Meeting ID: 626 0748 0771


Tillfälle 2: Tisdag 2 mars kl. 10:00–10:45
Zoom-länk: https://hb-se.zoom.us/j/63158001007
Meeting ID: 631 5800 1007

Frågor? Kontakta Jonas Martinsson, eventkoordinator.

Nya professorer och doktorer uppmärksammas vecka 17

Förutom att Borås firar 400, så gör pandemin att Akademisk högtid flyttas fram till våren 2022. De nya professorer och doktorer som skulle ha varit med på högtiden under 2020 och i år, kommer att uppmärksammas i väntan på högtiden nästa vår. Vecka 17, 26–30 april, kommer nya professorer att hålla öppna installationsföreläsningar. Det blir också någon form av evenemang på Akademiplatsen, som kan följas på plats eller digitalt, där nya professorer och doktorer presenteras. Slutligen avslutas veckan med en kör som sjunger in våren på Akademiplatsen. Mer information om detta alternativa firande kommer längre fram.