Med framtiden runt hörnet

Rektor Mats Tinnsten:

– Jag är väldigt stolt över våra duktiga studenter som presterat så bra, de har klarat av sina studier mitt i en pandemi. Jag säger grattis till arbetsmarknaden som nu får detta fantastiska tillskott av kompetens. Till alla studenter som tar examen i dag: Lycka till i framtiden!

En av de mest kända examensceremonierna är EXIT där bland annat mode- och textildesignstudenterna visar upp sina examensarbeten och -kollektioner. Vernissagen sänds online på fredag kl. 12:00 och modevisningen kl. 15:00. Dessa är öppna för allmänheten att besöka.

– EXIT21 kommer att bli jättebra, även om vi så klart helst av allt hade velat genomföra den på ett stämningsfullt och festligt campus. Istället kan alla som vill njuta av en digital modevisning och även en digital vernissage, säger Pauline Wihlstrand, kommunikatör på Textilhögskolan.

Firar examen digitalt

Examensceremonin för högskolans polisstudenter skulle vara en pampig och högtidlig ceremoni i ett fullsatt Borås Kongress, men blir istället en livesändning där studenterna, uppkopplade hemifrån, får följa bland annat tal, uppträdanden och stipendieutdelning från campus.

– Det är studenter som gått klart termin fyra hos oss på högskolan som har sin examensceremoni i dag. För dem väntar sedan ett halvårs aspiranttjänstgöring innan de får sin riktiga polisexamen från Polismyndigheten, förklarar Jonas Sehlin, kommunikatör vid Akademin för polisiärt arbete.

Och det blir digitala ceremonier för samtliga avgångsstudenter under torsdagen och fredagen, till exempel har Bibliotekarieprogrammet avslutning på torsdagen och Sjuksköterskeprogrammet på fredagen. På Sektionen för informationsteknologi blir det en gemensam avslutningshögtid för alla sektionens utbildningar där Årets alumn Fredrik Logenius, tidigare student vid ett av programmen, håller ett tal till studenterna som nu tar examen.

Välkomna tillbaka

Men relationen med högskolan tar inte slut med examen. Alla utexaminerade studenter är varmt välkomna tillbaka som alumner för att delta i olika samarbeten, eller för att fylla på sitt livslånga lärande.

Läs mer

Följ EXIT21 

Årets alumn 

Vårt kurs- och programutbud