Utbyte med Kenya ger perspektiv

Mats Andersson har tidigare varit turist i Kenya och ser fram emot att få ta del av landet på ett annat sätt som det ofta blir när man deltar i vardagslivet.
– Den 20 februari reser jag och Tobias Ruthenberg dit. Det är tryggt att ha honom med eftersom han varit på utbyte där tidigare, säger Mats Andersson.

Digitala medier som kvällskurs

Tillsammans har de bestämt dig för att, utöver den vanliga undervisningen, även undervisa i digitala medier på kvällarna för de som är intresserade.
– Det verkar finnas ”ett sug” att få lära sig mer inom det här ämnet. Vi ska försöka få med oss lite utrustning också, som gamla mobiltelefoner, kameror osv.

Mats Andersson har rest mycket privat och tycker att resa är det mest lärorika man kan göra.
– Det är extra spännande att jag ska åka i ett jobbsammanhang. Det kommer bli en utmaning och en häftig upplevelse, säger han.

Kvalitetshöjande

Under tre veckor hösten 2010 var Esther Muchiri och Alice Wariari, båda lärare vid Murang’a Teaching College på Institutionen för pedagogik. De föreläste för studenterna om skolsystemet, samhällslivet, historia och traditioner i Kenya. Särskilt uppskattad av studenterna var musikläraren Esther Muchiri.
– Utbytet görs för att höja kvaliteten på utbildningen, säger Agneta Welin Mod, internationell koordinator.

– Vi vill att våra egna studenter ska få träffa lärare från andra länder och världsdelar och få ett nytt perspektiv på vårt skolsystem.

Läs mer om student- och lärarutbyte på www.hb.se/utbyte