All världens smaker på internationella basaren

Bali dance – en av många traditionella danser som visades upp under dagen.

Det bjöds på mat från till exempel Indien, Kina, Indonesien och Thailand.

Sothea Sor och Fredrik Stålbrand, som båda läser första året på affärsingenjörsutbildningen, minglade runt bland alla besökare på basaren.

– Det här är en jättebra grej tycker jag, och maten är väldigt god, sa Fredrik Stålbrand som smakade på det indonesiska köket.

Nalini Kolar Srinivas är från Indien och läser en master i Industriell bioteknik vid Institutionen Ingenjörshögskolan. På basaren erbjöd hon besökare handmålning, en konst hon praktiserat i tio år.

– Det finns inga knep för att bli bra, det är bara att öva och öva, säger hon.


Chuthathip Siripong, Chanerim Maneechansook, Supansa Youngsukkasem och Supusanee Dulyakasem bjöd på thailändsk mat, både varmrätter och dessert, som de lagat själva.

Anca Marina från Rumänien kom till Borås och Institutionen biblioteks- och informationsvetenskap/Bibliotekshögskolan 2009 som Erasmus-student. Hennes stora hobby är att göra och sälja smycken i lera. 

Sverige fanns också representerat på den internationella basaren. Amilia Tångne läser Textil produktutveckling och entreprenörskap på Textilhögskolan och sålde väskor, halsdukar och förkläden.