Multinationell videokonferens med deltagare från 19 universitet i 12 länder

 

 

 

 

 

 

 

 

Konferensen inleddes med att studenter i projektet berättade om sina upplevelser och erfarenheter så här långt.

Från Högskolan i Borås deltog Elza Guilyeva, Diana Kim och Shinara Dauletbayeva som studerar på Institutionen för pedagogik. De framförde att de förbättrar sina kunskaper i engelska varje dag och att de är säkra på att de får kunskaper och erfarenheter som kommer att göra dem konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden.

Vill påverka utvecklingen i sina hemländer

De berättade även att de lär sig svenska, att de är glada över att studera och bo i Borås och att de är nöjda med sin tillvaro. I övrigt var det många av studenterna som framförde att de är tacksamma för möjligheten de har fått att studera utomlands och att de därigenom kan hjälpa till att påverka utvecklingen i sina hemländer.

 

Fakta:

TOSCA är ett så kallat action två-mobilitetsprojekt.

Sedan hösten 2011 studerar nio TOSCA-studenter på Högskolan i Borås. Studenterna kommer från Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan och Uzbekistan.

Sammanlagt är det 100 studenter från Centralasien som studerar vid de sju EU-universiteten i projektet.

Universiteten är: Adam Mickiewicz University i Polen (projektkoordinatorer), University of L´Aquila, Italien, ATEI of Thessaloniki i Grekland, University of Natural Resources and Life Sciences i Österrike, Justus Liebig University, Tyskland, University of Porto, Portugal och Högskolan i Borås.

Läs mer om TOSCA-projektet här: http://www.mundus.amu.edu.pl/tosca.php.