Unik utställning med Smart Textiles i Stockholm

Ett stickat blodkärl, en stol som låter, en dräkt som stimulerar musklerna eller en matta som lyser när man går på den. Det finns många exempel och en enorm bredd för smarta textilier, funktionella material och tekniska textiler. För första gången någonsin ska nu stora delar av Smart Textiles verksamhet visas upp i en nio dagar lång utställning på Galleri KG52 i Stockholm.
 

Fr. v; Spår - lysande matta framtagen av Linda Worbin och Anna Persson i samarbete med Kasthall. Det textila blodkärlet Y-Graft av innovatörerna Torbjörn Lundh och Erney Mattsson i samarbete med Smart Textiles. Ett par exempel på vad som kommer kunna ses på utställningen.

Miljonvinnare

År 2008 blev forskningsprojektet Smart Textiles VINNVÄXT-vinnare i innovationsmyndigheten VINNOVAS utlysning och fick ett anslag på sju miljoner om året i åtta år. Sedan dess har omfattande forskning och utveckling pågått, dels på en experimentell nivå men också tillsammans med företag.
- Vi har utvecklats till en dynamisk miljö karaktäriserad av samverkan mellan högskola, näringsliv, institut och samhälle. Idéerna för olika projekt kan lika gärna komma från en läkare som en designer, säger Erik Bresky.

Utställningen på Galleri KG52 i Stockholm invigs med vernissage den 2 februari och ger besökaren en unik chans att titta närmare på en mängd olika exempel på vad smarta textilier är och inom vilka områden de kan användas.

Bygg en egen smart textil

De första 50 personerna som kommer på vernissagen får möjlighet att själva bygga ihop en smart textil.

Tid och plats

Plats: Galleri KG52, Kammakargatan 52, Stockholm
Utställningen är öppen 3-11 februari

För galleriets öppettider: www.kg52.se