HITEK anordnar årets Megakonferens

Megakonferensen riktar sig till medlemmarna i Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation.  Det innebär att det är över 170 ideellt engagerade ekonomistudenter från Kristianstad i söder till Luleå i norr som kommer till Högskolan i Borås. Konferensen anordnas varje år och ska vara avslutet men även startskottet för riksorganisationens verksamhetsår.
─ Det är ett tillfälle att hylla det ideella engagemanget med olika utmärkelser och att ta del av intressanta föreläsningar. Men det allra viktigaste för deltagarna är att träffa andra föreningar för att kunna nätverka och ge varandra kunskapsutbyte, säger Therése Andersson, ordförande i Studentkåren i Borås.

Den ansvarsfulla ekonomen
Temat för årets konferens är ”Den ansvarsfulla ekonomen”, vilket innebär att den ska handla om det ansvar som ekonomer har när de kommer ut i arbetslivet. Det blir workshops och föreläsningar av bland andra Nellys grundare Jarno Vanhatapio och Centiros VD Niklas Hedin.
─ När föreläsningar och årsmötesförhandlingar är avklarade på lördagen kommer helgen att avslutas med en bankett på Grand Hotel. Där kommer förtjänstmedaljer att delas ut av riksorganisationen, exempelvis Årets eldsjäl, Årets prestation och Årets förening, säger Therése Andersson.

Fakta
I årets projektgrupp sitter åtta ekonomstudenter - från vänster Viktor Evermyr, Lina Nilsson, Alina Berg, Marina Sokolina, Erik Hansson Emelie Swedberg, Sandro Dzananovic och Therése Andersson. De har arbetat ideellt med projektet från mars och framåt.

Sveriges Ekonomföreningars riksorganisation (S.E.R.O.) är sedan 1975 en paraplyorganisation för ekonomföreningar- och kårer. Målet är att öka de svenska ekonomstudenternas konkurrenskraft på arbetsmarknaden, att vara en resurs för våra medlemmar samt att på ett nationellt plan driva utbildningspolitiska frågor gentemot beslutsfattare.

Text: Anna Kjellsson