Gratis kondomer och information om sexuell hälsa

Färgglada kondomer

Studenthälsan tillsammans med representanter för HUD/STD-mottagningen, Anna-Lena JingnäsSmittskyddsenheten i Borås och RFSL är på plats för att informera och svara på frågor på temat "Protect Yourself". 

– Man kan ställa frågor om sexuellt överförbara sjukdomar, tillexempel hur olika sjukdomar smittar, hur man kan skydda sig och hur provtagning/tester går till, säger Anna-Lena Jingnäs som är sjuksköterska på Studenthälsan.

Ytterligare en anledning att komma förbi är att "Protect Yourself-gänget" delar ut gratis kondomer.

– Jag tycker verkligen man ska passa på att träffa oss på måndag när vi har så mycket expertis samlad inom området. Sen finns det alltid möjlighet att komma på min drop-in tid och ställa frågor om sexuell hälsa. Man kan även köpa kondomer här på Studenthälsan till ett mycket rabatterat pris, säger Anna-Lena Jingnäs.

Bra att veta

HUD/STD-mottagningen har drop-in för kostnadsfri provtagning måndag - fredag på sjukhuset.

Fakta om klamydia

Klamydia är den vanligaste könssjukdomen i Sverige som lyder under smittskyddslagen. Klamydia kan vara svår att upptäcka, eftersom den ofta inte ger några symtom. Hälften av alla märker överhuvudtaget inte att de har fått klamydia, trots det är den viktig att behandla annars kan den ge följdsjukdomar. Cirka 35 000 personer i Sverige testar positivt för klamydia varje år. Källa: RFSL

Läs mer om Studenthälsan

 

Text: Rebecca Lindholm