Nu är våra nya studenter på plats!

Klockan nio hade innergården i Textile Fashion Center fyllts av alla nya studenter. Studenkårens faddrar hjälpte dem att ställa upp sig klassvis längs med rep med en repledare i ena ändan. Studenterna hälsades välkomna innan de tågade iväg på rundvandring på campus.

En del studenter kände igen bekanta som också ska börja studera och hejade glatt, andra undrade hur introduktionsdagen skulle utveckla sig. Men ingen behöver gå vilse under dagen, så länge de håller i repet.

Jesper Lundqvist från Borås ska studera till webbredaktör.

– Det ska bli jättekul. Just nu vet jag inget mer än att jag håller i ett rep. Det ska bli ashäftigt att plugga, säger han.

Efter tidigare studier på Handels i Göteborg har Anna Magnusson från Lerum valt att byta inriktning på sina studier och ska istället läsa till dataekonom. Hon råkade på ytterligare en bekant från hemorten som nu blir klasskamrat.

– Det ska bli spännande att börja studera, säger de.

Två blivande grundlärare för årskurs 4-6, Dennis Tan och Johan Kuynh, har också en gemensam nämnare, de är nämligen kusiner, och båda är från Borås. Så här i början på repvandringen är de aningen vilsna.

– Just nu är jag ett levande frågetecken. Allt känns nytt och jag tar en dag i sänder, säger Dennis.

Ahmad Reza Fagirzada från Partille ska läsa till kemiingenjör och i sin klass får han sällskap av bland andra Julia Börjesson från Kungälv.

– Det känns jättebra att komma igång med studierna. Jag hoppas att det blir mycket kemi och matematik. I framtiden vill jag jobba med forskning inom livsmedel eller medicin, säger Julia.

Även Reza hoppas på mycket kemi, matematik och bioteknik. Just bioteknik intresserar honom, då han vill läsa vidare inom detta ämne på masternivå efter grundutbildningen.

Text och foto: Solveig Klug