Textilhögskolan välkomnar till öppet hus

Textilhögskolan.

– Intresset är alltid stort. Det brukar komma busslaster med nyfikna besökare från hela Sverige och många har med sig föräldrar och kompisar, säger Anneli Bentzlin, studentrekryterare på Textilhögskolan.

Öppet hus - Textilhögskolan
Plats: Textilhögskolan, Skaraborgsvägen 3, Borås (Textile Fashion Center)
Tid: Lördag 30 januari 10.00-17.00
Program
Kontaktperson: Anneli Bentzlin, 070-183 53 65

Hon beräknar att lördagen kommer locka mellan 300 och 500 besökare. Under öppet hus får de lyssna på presentationer av Textilhögskolans sju kandidatutbildningar inom textil, gå guidade visningar, upptäcka hur det praktiska arbetet fungerar och titta närmare på Textilhögskolans avancerade och moderna labbsalar.

– Det är den här dagen som får vågskålen att tippa över. Besökarna känner nästan direkt om det är något som passar dem eller inte. Faktum är att de flesta brukar bli helt sålda när de kommer till öppet hus-dagarna, säger Anneli Bentzlin.

Träffa studenterna

Fördelen med att vara på plats är att man får en unik möjlighet att få svar på sina egna funderingar och tankar om Textilhögskolan.

– Du kan prata med studenterna och ställa frågor om utbildningarna, hur en portfolio kan se ut, hur studentlivet är i Borås, vad som krävs för att bli antagen och allt annat du kan tänka dig. Den möjligheten får du bara under den här dagen, säger Anneli Bentzlin.

Förutom presentationerna av grundutbildningarna så kommer ansökningsuppgifterna till mode- och textildesignutbildningarna att släppas under eftermiddagen på lördag.

– Det är den presentationen som skapar störst intresse hos besökarna. Då brukar det alltid vara fullsatt, säger Anneli Bentzlin.

Text: Martin Högqvist
Foto: Anna Sigge