Vässa ditt akademiska skrivande på engelska

Kvinna som sitter och skriver vid ett bokfyllt bord.

Den 1 november är det dags för höstens workshop i Academic Writing, en heldag med massor av tips och möjligheter att ställa frågor.

Workshopen vänder sig till dig som är lärare som har genomfört pedagogiskt utvecklings­arbete på ett sådant sätt att det kan presenteras i form av en tidskriftsartikel eller ett konferens­paper.

Starkt rekommenderad

Maria Wolmesjö, universitetslektor vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd, Sektionen för arbetsliv och välfärd, var med på workshopen i våras.

Vad tyckte du om utbildningen?

– Den var mycket givande och, eftersom vi var få deltagare fick vi stora möjligheter att diskutera vårt akademiska skrivande utifrån våra specifika uppdrag inom högskolan.

På vilket sätt har du haft nytta av den?

– Den gav konkreta tips, vilka vi fick tillfälle att träna på under workshopen och jag fick möjlighet att få synpunkter på en pågående artikel som sedan skickades till en internationell vetenskaplig tidskrift. Artikeln är nu publicerad.

Är den något du rekommenderar andra att ta del av?

– Ja, absolut!

Workshop i Academic Writing

Datum: 1 november, heldag

Anmälan görs via PING PONG-katalogen senast den 19 oktober.

Begränsat antal platser, så först till kvarn gäller.

Högskolan erbjuder denna utbildning och handledning i akademiskt skrivande på engelska. Syftet är att få fler lärare på Högskolan i Borås att vilja publicera högskolepedagogiska bidrag i engelskspråkiga tidskrifter och presentera dem på internationella konferenser.

Läs mer i kalendariet

Text: Solveig Klug
Foto: Colourbox
Porträttfoto: Suss Wilén