Kimmo Kurkinen, studierektor

Alla jobbar mot samma mål

Vad jobbar du som?

– Jag är studierektor för utbildningarna inom bygg vid Högskolan i Borås. En central uppgift för mig som studierektor är att se till att alla kurser har lärare och att utbildningarna vi ger håller en hög kvalitet. I min roll som studierektor ser jag mig inte som chef utan mer som en lagkapten där vi i kollegiet arbetar gemensamt med våra utbildningar för att ge våra studenter en bra plattform för att kunna utvecklas i arbetslivet. Jag arbetar också som universitetsadjunkt med undervisning inom byggteknik och bedriver en del forskning.

Vad har du för utbildning?

– Jag började studera till byggingenjör vid Högskolan i Borås 1994 och därefter läste jag en magisterutbildning i byggteknik. När jag tog min examen våren 1998 blev jag tillfrågad att stanna kvar,  jag tyckte det lät spännande så jag tackade ja.

Namn: Kimmo Kurkinen
Gör: Studierektor och universitetsadjunkt
Ålder: 42
Familj: Hustru, tre barn, fyra hästar.
Bor: Vårgårda.
Fritidsintressen: Stort intresse för idrott, främst uthållighetssporter som längdskidor. 

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

– Att  jag får träffa studenter och se dem utvecklas under sin studietid hos oss. De växer och går ut som andra människor när de är klara med sin utbildning. Det är en stimulerande process att få vara delaktig i. Sedan uppskattar jag givetvis variationen i arbetet samt det engagemang byggföretagen visar för vår utbildning. Detta stöd är väldigt viktigt för oss.

Vad tycker du om att arbeta på Högskolan i Borås?  

 – Jag trivs mycket bra här. Mina medarbetare är trevliga, entusiastiska och kunniga och vi har ett väldigt bra samarbete där alla jobbar mot samma mål. Vi har en bra filosofi och laganda vilket gör oss till ett vinnande lag. Om någon brinner för en idé, så ska man inte släcka lågan utan istället låta den brinna och utvecklas. Det gynnar högskolan, det gynnar mig som studierektor och det gynnar mina medarbetare.

Text: Jon Ulvsgärd
Foto: Suss Wilén