Vad gör en studentambassadör?

Skolbesök

Den absolut vanligaste uppgiften är att åka ut till en gymnasieskola i Västsverige för att där svara på elevernas olika frågor. Som regel åker två ambassadörer tillsammans på skolbesöken. Räkna med att avsätta en dag för besöken. Det är i princip aldrig några övernattningar.

Mässor

Det som skiljer mässor ifrån skolbesöken är att de är betydligt större och att det ofta är med annan personal ifrån högskolan, t ex lärare till studievägledare. Oftast är ni också fler ambassadörer som jobbar.

Presentationer

Presentationer hålls både på skolbesöken och på mässorna. I de allra flesta fallen handlar det om att du berättar om vilka utbildningar Högskolan i Borås erbjuder, vad som fick dig att välja just ditt program och om hur det är att studera här. De flesta presentationer brukar ta runt 20 minuter. Oftast har du ett färdigt material att utgå ifrån - men dina personliga tillägg är de viktigaste.

Övrigt

Under året finns det även en hel del andra arrangemang där våra studentambassadörer får chansen att arbeta. Det kan vara arrangemang som Öppet hus, Studentring och Studiebesök på Högskolan.