STARK 

Datum: 27–28 april
Tid: 10:00–15:00

Mässan är ett bra tillfälle för dig som student att träffa möjliga framtida arbetsgivare, och de vill gärna träffa dig. På STARK kan du prata med utställarna om möjligheten till extrajobb, anställning efter studierna eller möjligheten till en miljö för uppsatsskrivande. Mässan riktar sig både till dig som precis har påbörjat dina studier och till dig som läser sista året.

Se alla anmälda företag:

Lite längre ner på sidan ser du vilka målgrupper STARK riktar sig till respektive dag. 

Se alla anmälda företag:

Företag (bokstavsordning)

Årets nyhet: CV-fotografering!

Under årets mässa kommer det att finnas möjlighet till att ta ett riktigt snyggt foto till ditt CV, fotat av en proffsfotograf. Fixa till håret och öva på din bästa CV-pose!

CV-fotograferingen har drop-in under båda dagarna. 

Tid: 11–12 och 13–14
Plats: Balder, A315

Du missar väl inte att du också kan få CV-coachning under mässan? Ta med dig ditt CV eller hugg tag i studie- och karriärvägledningen! Deras monter är i hus Balder, nära receptionen.

Föreläsare

Under mässan är vi stolta att kunna presentera ett flertal spännande föredrag! Under STARK-dagarna kommer flera företagsrepresentanter att hålla föredrag om sina verksamheter, men vi har också ett par stjärnföreläsare som kan inspirera dig inför din framtida karriär.

Tobias Ahlin Bjerrome

27 april kl. 11:30–12:15, scenen på vardagsrummet (Sandgärdet)
28 april kl. 13:00–13:45, scenen utanför receptionen (Balder)

Tobias Ahlin Bjerrome håller inspirerande och nyanserade föreläsningar om den digitala revolutionen, kreativitet och kritiskt tänkande. 

Han har haft en central roll i den digitala revolutionen som sveper genom samhället och förändrar hur vi lever, arbetar och tänker. Tobias var Mojangs designchef där han drev designen för världens mest sålda spel någonsin - Minecraft. Han var den tredje designern som anställdes på Spotify, och han har varit utvecklare och produktdesigner på GitHub i San Francisco.

Idag sitter han i juryn för Svenska Designpriset, är en frekvent föreläsare på acceleratorer, skolor och företag runtom i landet, och han jobbar fortfarande dagligen med de tekniker som driver den digitala revolutionen framåt.

 

Mattias Henriksson: Årets Alumn 2021

28 april kl. 11:30–12:00, scenen utanför receptionen (Balder)

Han var en av två som utsågs till högskolans utmärkelse Årets Alumn 2021, bland annat på grund av sitt stora driv och sin förmåga att inspirera.

Mattias Henriksson – lärare i fritidshemsverksamhet, Glänningeskolan i Laholm

”Med en progressiv och nyskapande syn på fritidsverksamhet, och med barnen och kollegornas välmående i fokus sätter Mattias Henriksson avtryck. Han har under sin tid som lärare i fritidshem framgångsrikt utvecklat de verksamheter som han har varit en del av, samtidigt som han har inspirerat sina kollegor och fostrat en välmående arbetsplats. [...]"

Dagarnas inriktningar

Utställarna består av aktörer inom offentliga och privata sektorn samt intresseorganisationer som alla känner att de har något att erbjuda Högskolan i Borås studenter. Det kan exempelvis röra sig om jobb efter avslutade studier, jobb vid sidan av studierna, sommarjobb, eller en miljö för uppsatsskrivande.

27 april

  • Ekonomi
  •  HR och personal
  •  Informationsteknologi (IT)
  •  Teknik (Ingenjörer)
  •  Textil och mode
  • Webb

28 april

  • Bibliotek och information
  •  Offentlig förvaltning
  •  Pedagogik
  •  Vård

Frågor om STARK

Har du en fråga eller fundering om STARK, skicka ett mejl till stark@hb.se.