Informationsåtkomst

Välkommen 


Du som läser denna text har valt att läsa kursen Informationsåtkomst. Årligen produceras allt mer information inom såväl forskning, handel, sociala medier, nyhetsrapportering osv. Den största delen av denna information är inte organiserad enligt de principer som exempelvis tillämpas på bibliotek. Detta innebär att det mesta av den digitala information som finns tillgänglig, exempelvis på webben, inte utan vidare kan återvinnas genom enkla sökfrågor – den språkliga variationen är helt enkelt för stor. Moderna system för informationssökning behöver alltså kunna hantera det faktum att information kan uttryckas på många likvärdiga sätt, men också att det råder skillnader användare emellan ifråga om vilka dokument man finner intressanta och relevanta för ett givet informationsbehov.

Läs hela vårt välkomstbrev (pdf)

Schema

Eftersom ändringar kan ske med kort varsel är det bra att ha som vana att kolla schemat regelbundet. Schema för Informationsåtkomst (extern länk). 

Kursinformation

Termin: Hösten 2016
Kurskod: 32FIÅ1
Typ av kurs: Fristående
Studietakt: Deltid 50%
Studietid: Dag
Studieort: Borås
Studieperiod: 2016-10-31 - 2017-01-15

Observera

Kursen ges på halvfart/distans. Kursen innehåller minst 1 sammankomst i Borås men den är inte obligatorisk. Kommunikationen sker mellan lärare och studenter samt studenter emellan huvudsakligen via lärplattformen Pingpong, vilket förutsätter tillgång till bredbandsansluten dator samt kringutrustning.

Kontakt

Kursen ges vid Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT.
För kursspecifika frågor, kontakta akademin via:
E-post: a3@hb.se
Telefon: 033-435 4013 - telefontid varje vardag kl 10:00-12:00.

Kursansvarig Johan Eklund

Studievägledningen
För övriga frågor, kontakta studentexpeditionen

Dokument

Kursplan och litteraturlista (pdf)