Tekniker för webbdesign

Välkommen till kursen Tekniker för webbdesign!

I kursen Tekniker för webbdesign kommer du att lära dig HTML och CSS, två grundläggande standarder för webbpublicering, och tekniker relaterade till dessa. Utan kunskaper i dessa tekniker kan man inte skapa en bra webbplats: det är inte bara människans ögon som läser en webbsida utan många olika tekniker och automatiserade processer är inblandade i webbpublicering.

Kursen går på helfart på distans mellan den 4–20 december 2017 och 2–14 januari 2018. Undervisningen består i stort av föreläsningar och handledning. Du måste under tiden arbeta med övningar/uppgifter på egen hand och med dina medstudenter (grupparbete ingår också). Kursen är INTE på något sätt flexibel när det gäller tid. Alla föreläsningar och handledningar sker på dagtid och kursen håller högt tempo. Du kan ta del av inspelningar och andra material efterhand men om du inte håller samma takt som schemat, brukar det bli svårt att komma ikapp.

Kommunikationen under kursen sker via läroplattformen PING PONG och Adobe Connect. I Ping Pong publiceras allt undervisningsmaterial och information kring, dessutom har du möjlighet att kommunicera med lärare och andra kursdeltagare i diskussionsforum och chatt. Om du inte håller samma takt med övningar som kursen och ställer frågor under föreläsningar/handledningar eller i diskussionsforum, blir det svårt för både dig med progression och oss lärare att stödja ditt lärande.

Vi använder Adobe Connect för virtuella mötesrum där föreläsningar, handledningar och seminarier äger rum. Därför behöver du en bra internetuppkoppling och ett headset på din dator.

Du förväntas att ta eget initiativ för ditt lärande. Kodning och webbdesign kräver lite extra tålamod och tid därför är det mycket ”learning by doing” och självstudier i kursen. Vi lärare är på plats för att stötta dig men du kommer också att lära dig väldigt mycket genom kommunikation/diskussioner med dina kurskamrater. Så var inte blyg – ställ frågor och delta i diskussioner!

Varmt välkommen till kursen!

Thomas Nyström och Yoshiko Nordeborg, kursansvariga

thomas.nystrom@hb.se, yoshiko.nordeborg@hb.se

Kursinformation

Termin: Hösten 2017
Kurskod: 31FTW1
Typ av kurs: Fristående
Studietakt: Heltid 100%
Studietid: Dag
Studieort: Borås
Studieperiod: 2017-12-04 - 2018-01-14

Observera

Kursen ges på helfart, distans. Kursen innehåller inga obligatoriska träffar. Undervisningen bedrivs i form av laborationer, inlämningsuppgifter, seminarier, föreläsningar, praktiska genomgångar, övningar, projektarbeten, grupparbeten och handledning. Undervisningen bedrivs normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma.

Kontakt

Kursen ges vid Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT.
För kursspecifika frågor, kontakta akademin via:
E-post: a3@hb.se
Telefon: 033-435 4013 - telefontid varje vardag kl 10:00-12:00.

Kursansvarig YONO
Kursansvarig FASA

Studievägledningen
För övriga frågor, kontakta Studentexpeditionen

Dokument

Kursplan och litteraturlista (pdf)