Två studenter samtalar över en kopp kaffe

Steg-för-steg-guide, för dig som studerar i Skövde

1. Registrera dig

Du måste registrera dig för att inte förlora din plats på det program eller de kurser du har blivit antagen till.

2. Skapa ett studentkonto

Som ny student behöver du skapa ett studentkonto. Observera att du först måste registrera dig hos oss innan du kan skapa ditt studentkonto.

Klicka för att skapa ditt studentkonto.

3. Sök upp din kurs- eller programsida

kurs- och programtorget har varje kurs och program en egen sida. Här kan du ta del av välkomstbrev, kontaktinformation, kursplaner, litteraturlistor och utbildningsplaner, utvärderingar, och övriga dokument. Allt för din kurs eller ditt program.

4. Logga in i PING PONG

PING PONG är Högskolan i Borås gemensamma webbaserade lärplattform som används i många av våra utbildningar. Du kan komma åt PING PONG via datorn men tjänsten finns även som mobilapp. När du registrerat dig på din utbildning och skaffat ditt användarkonto kan du logga in i PING PONG. Du använder samma användar-ID och lösenord som du har till ditt användarkonto på Högskolan i Borås. Ladda ner PING PONG-appen till iPhone eller Ladda ner PING PONG-appen till Android 

5. Kolla in e-post, schema och studieresultat

Kolla in webb- och mobiltjänsterna, läs din e-post, håll koll på ditt schema och kontrollera dina studieresultat. Dessa tjänster utförs genom webb- och mobiltjänster som alla finns samlade på en gemensam sida. 

6. Kåravgift

Från och med hösten 2010 är det frivilligt att betala kåravgift. Som student i Skövde kommer du att kunna bli medlem både i Studentkåren i Borås och Studentkåren i Skövde. Studentkåren i Borås ansvarar för utbildningsbevakning och driver enskilda ärenden för alla studenter vid Högskolan i Borås, och via Studentkåren i Skövde får du bland annat ta del av arrangemang under året utan kostnad. 

7. Skaffa lånekort 

Som student kan du komma att ha stor nytta av de tjänster som erbjuds på Biblioteket. Lånekort skaffar du själv via lånedisken.