Magisterutbildningen som stärker din konkurrenskraft i IT-branschen (Magisterprogram i informatik - Datadriven IT Management)

– Med en magister- eller masterexamen kan du få jobba med mer strategiska uppgifter inom en verksamhet. Det ger dig ett lyft i din yrkeskarriär som gör att du växer som person, för att bli en ledare.

Varför ska jag välja att studera på Högskolan i Borås?

– Det är en bra högskola med engagerade och kompetenta lärare som vill lära ut till sina studenter. Högskolan har även fräscha lokaler att studera i, vilket uppmuntrar en extra mycket.

Varför har du valt detta magisterprogram?

– För att öka mina chanser att få ett jobb inom IT-området. Den teori och de kunskaper som du har lärt dig på utbildningen gör dig konkurrenskraftig och attraktiv ute på arbetsmarknaden.

Vad är det bästa med utbildningen?

– Det är variationen av kurser som börjar bli trendiga och som ökar attraktiviteten ute på arbetsmarknaden. Dessa kurser ger dig en bredare bas att stå på när du ska söka jobb hos olika organisationer eller företag.

Vad tycker du om Högskolan i Borås?

– Det är en mysig högskola med trevliga lokaler att studera i. Högskolan erbjuder även en mängd olika resurser som studenterna kan ta del av, såsom ”Språklabbet”, möjligheter till utlandsstudier, med mera.

Vilken är din favoritplats på campus?

– Biblioteket. Där tillbringar jag större del av mina studier. Biblioteket har även trevlig personal som hjälper dig om du har problem eller frågor kring dina studier.

Hur är studentstaden Borås?

– Borås är en mysig studentstad med många bra restauranger. Högskolan i Borås har även en bra studentkår som erbjuder olika aktiviteter för oss studenter.

Hållbar utveckling är något som högskolan lyfter som viktigt. På vilket vis märks det i din utbildning?

– Vi har läst en kurs, där vi fick lära oss på vilket vis IT kan främja hållbarhet. Vidare satsar högskolan mycket på forskning kring hållbar utveckling, något som märks i en del kurser där du får ta del av vad som görs inom forskningen.

Vad har du för tips till den som funderar på att söka till magisterutbildningen?

– Kolla kursutbudet. Utbildningen erbjuder kurser som är intressanta, men också nyttiga för den som vill bli jobba internationellt och med mer strategiska mål inom en organisation. Utöver det, gäller det att ha roligt under studietiden, samtidigt som det gäller att plugga på!

Vad gjorde du innan du började plugga på högskolan?

– Tog ett sabbatsår för att veta vad jag vill studera, under tiden jobbade jag med lite med allt möjligt.

Läs mer

Läs mer om Magisterprogram i informatik, 60 hp

Text och foto: Solveig Klug

Publicerad 2020-02-19