Vill vara del av utvecklingen inom energibranschen (Energiingenjör)

Hur är det att studera på utbildningen energiingenjör?

– Det är intressant, givande och roligt. Jag har blivit bra på att lösa problem och arbeta i projekt. Utbildningen ger mycket bred och nyttigt kunskap inom energiområdet som kommer användas i arbetslivet.

Vad gör ni på utbildningen?

– Vi börjar med att läsa flera mattekurser, energiteknik och termodynamik. Vi har fått läsa kurser som ventilation och uppvärmningssystem, fjärrvärme, förbränning, med mera. Under tredje året läser vi en CAD-kurs, en otrolig givande kurs där en konsult från arbetslivet kommer och undervisar. Sista terminen gör vi 9-veckors praktik och sedan är det dags för examensarbete. Det blir ett mycket händelserikt sista år.

Vad är det bästa med utbildningen?

– Det är att få göra praktiken på ett företag och den personliga kontakten du får med lärarna.

Vad gör du för praktik?

– Jag praktiserar på konsultföretaget AFRY i Borås och projekterar VVS-system, för det mesta i CAD. Jag har även analyserat värme- och kylsystem i en byggnad.

Vad gör du om fem år?

– Då arbetar jag på ett innovativt företag med energitjänster och energieffektivisering.

Varför ska man studera på Högskolan i Borås?

– Du ska studera här för att det finns många utbildningar här och för den personliga kontakten som du får med engagerade lärarna. Högskolan är tillräcklig stor för att du ska kunna leva ut som student, med ett händelserikt studentliv. Vill du engagera dig i studentlivet finns det stora möjligheter för detta.

Vilken är din favoritplats på campus?

– Det är biblioteket här på högskolan, med öppet och fräscht inomhusklimat.

Hur är studentstaden Borås?

– Borås erbjuder på flertalet olika möjligheter att umgås med sina nya vänner. Här finns studentpuben Kårner och här finns olika föreningar att engagera sig i. Studentkåren arrangerar en rolig och minnesvärd introduktion med många aktiviteter. Jag själv har varit fadder fyra gånger och sitter med i studentföreningen för ingenjörsstudenterna.

Vad har du för tips till dem som funderar på att söka till energiingenjörsutbildningen?

– Delta i introduktionen, det ger dig nya vänner för livet. Se till att lära dig så mycket som möjligt under de tre studieåren och välj en bra praktikplats. Glöm inte att ha roligt på vägen.

Läs mer

Läs mer om utbildningen Energiingenjör, 180 hp.

Publicerat: 2020-03-04