Studentliv

Studentstaden Borås

Borås är en perfekt blandning av storstad och småstad. Med bekväma avstånd till allt du behöver inom staden och närhet till natursköna omgivningar finns här goda möjligheter för ett rikt studie- och fritidsliv. Hitta tips på bra restauranger, aktiviteter, träning och studentrabatter i Borås.

Campus

Centralt beläget och endast tio minuter från Borås resecentrum är Högskolan i Borås en självklar mittpunkt för studieliv i Borås. På vårt campus hittar du allt du behöver. Förutom lärosalar har vi ett av Sveriges bästa bibliotek, restauranger, caféer och en studentbokhandel.

Boende

Boendet är en viktig del av ditt liv som student. Högskolan i Borås samarbetar med både Studentkåren och Borås stad för att hjälpa dig som student att finna ett lämplig boende under tiden för dina studier. Se tips om hur du hittar boende.

Studie- och karriärvägledning och studenthälsan

Ditt välbefinnande är viktigt för oss, och för att du ska ha möjlighet att må så bra som möjligt under din studietid har vi ett starkt team med kurator, sjuksköterska och studie- och karriärvägledning. Läs mer under Stöd och hjälp.

Studentkåren

Studentkåren arbetar för att du som student ska få en så bra tid som möjligt vid högskolan. Genom evenemang, studiesocial verksamhet och utbildningsbevakning hjälper studentkåren dig att skapa rätt förutsättningar, såväl i studierna som på din fritid.

Föreningar

På Högskolan i Borås finns ett flertal fristående föreningar för dig som vill engagera dig eller träffa likasinnade och bara ha kul.

Intresseföreningar:

Dancetastic - Dansförening
ESN – Internationell studentförening
Looking for Brew - Dataspelsförening
Spelföreningen - Spelförening
Borings – Borås ingenjörers studentförening

Fest- och eventföreningar:

Otyg - Eventförening
Sexmästeriet - Festförening
Klubb Klemming – Festförening
Svina - Eventförening
7k-skriven – Eventförening för Humanitas

Kontakta föreningarna via Facebook om du vill veta mer!

Studentambassadör

Högskolans studenter har möjlighet att engagera sig som Studentambassadörer och representera högskolan på mässor, utbildningsdagar och besök på gymnasieskolor. Som Studentambassadör blir du högskolans ansikte utåt och får goda erfarenheter och roliga upplevelser samtidigt som du får ersättning för dina uppdrag.

Företag söker dig

För att du som är student ska få goda kontakter med näringslivet driver högskolan bland annat tjänsten ”Företag söker dig”. Här finns jobbannonser riktade till studenter från både lokala och nationella företag med erbjudanden om extrajobb, sommarjobb, praktikplatser eller anställning efter studierna.

Undrar du hur livet är som student? Kolla då in intervjuerna med våra studenter. Där kan du läsa om deras erfarenheter och få tips på hur du ska få ut så mycket som möjligt av din studietid här.