Perfekt! En utbildning som kombinerar teknik och ekonomi (Industriell ekonomi - affärsingenjör)

– Jag valde att läsa till affärsingenjör med inriktning mot byggteknik för att den utbildningen kombinerar både teknik och ekonomi. Den kombinationen trodde jag först inte fanns. Jag är en lösningsorienterad person som tycker om att jobba i en projektgrupp och lösa problem och med ett visst intresse för ekonomi.

Varför blev det studier vid Högskolan i Borås?

– Den här högskolan har väldigt många ställen för den som vill gräva ner sig i sin kurslitteratur, till exempel högskolans bibliotek och medialabbet (en datasal) samt övriga datasalar.

Vad gör ni på utbildningen?

– Vi har läst kurser inom byggnadsteknik, produktion, ekonomi, logistik, kvalitet och ledningssystem, med mera. Dessutom har vi haft labbar som gett en helt annan och djupare förståelse för användningen av byggmaterial.

Vad är det bästa med utbildningen?

– Det är att den ger mycket om du vill jobba inom affärsutveckling, produktionsutveckling, projektledning, inköp och investeringsplanering. Kombinationen av teknik och ekonomi gör att du kan jobba inom många olika arbetsområden.

Vad tycker du om Högskolan i Borås?

– Högskolan har en atmosfär som passar alla studenter. Här har du möjligheten att vara dig själv. Här finns också duktiga studievägledare som är väldigt hjälpsamma.

Var håller du helst till när du är på campus?

– Jag brukar vara lite överallt. Oftast sitter jag i en av de många datasalarna och pluggar i lugn och ro.

Vad tycker du om studentstaden Borås?

– Borås är i sig en mysig stad som har väldigt många caféer, vilket gör det lätt för en student att njuta av gott kaffe och trevligt umgänge.

Vad kan du tipsa om till den som funderar på att söka till samma utbildning som du valt?

– Funderar du på att söka till Industriell ekonomi – affärsingenjör rekommenderar jag starkt att du går med i eller bildar en studiegrupp med klasskamrater och har som mål att utöka det personliga nätverket.

Vad gjorde du innan du började plugga på högskolan?

– Då läste jag på komvux för att bli behörig för att kunna söka till ingenjörsutbildningen. Samtidigt jobbade jag på lager och som bartender.

Läs mer

Läs mer programmet Industriell ekonomi – affärsingenjör, 180 hp.

Läs fler intervjuer med studenter på Högskolan i Borås.

Text: Solveig Klug
Foto: Erika Danielsson

Publicerades 2019-02-25