Tummen upp för hög standard på utbildningen och engagerade lärare (Affärsutvecklarprogrammet Bygg)

Varför valde du just denna utbildning?

– På Högskolan i Borås webb beskrivs vilken värdefull roll affärsutvecklare kommer att ha inom byggsektorn i framtiden och jag ser därför dessa tre år som en stor investering i mig själv. Eftersom programmet var helt nytt när jag började kan det potentiellt ge mig och mina klasskamrater ett försprång på arbetsmarknaden.

Varför blev det studier vid Högskolan i Borås?

– Jag är uppväxt i Borås och vill ta del av den gemenskap som finns i min egen stad men som jag inte tidigare varit delaktig i. Sen ska jag inte sticka under stol med att jag är väldigt hemkär.

Vad gör ni på utbildningen?

– Under utbildningen kommer vi att få lära oss olika dataprogram för att förbereda oss på arbetslivet, exempelvis CAD, men också lära oss om byggnadsmaterial och dess betydelse. Vi diskuterar även viktiga aspekter kring att bygga hållbart och agera miljövänligt inom byggbranschen.

Vad är det bästa med utbildningen?

– Utifrån att jag började på en helt nystartad utbildning, måste jag säga att det helt klart var värt det. Studenternas relation till lärarna är verkligen en ge och ta-relation, eftersom vi tillsammans har möjlighet att utveckla programmet till det bättre, utifrån att det är just helt nytt.

Vad tycker du om Högskolan i Borås?

– Jag tycker att Högskolan i Borås har en väldigt hög standard när det kommer till engagerade lärare som är kunniga och vill lära ut. Även om högskolan har väldigt många studenter känns det ändå litet, och du blir sedd.

Vad kan du tipsa om till den som funderar på att söka till Affärsutvecklarprogrammet Bygg?

– Som nämnt tidigare kommer affärsutvecklare inom byggbranschen vara väldigt attraktiva inom en snar framtid. Är du intresserad av att utbilda dig till en roll inom byggsektorn, rekommenderar jag absolut det här programmet!

Vad vill du jobba med i framtiden?

– Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag vill göra efter utbildningen, eller vilken position jag skulle önska. Jag tror att framtida praktik och sommarjobb ger möjlighet till att känna efter vad som är inspirerande och spännande. Trots allt gäller det att trivas med att gå till jobbet varje dag.

Namn: Andrea Andersson
Ålder: 25 år
Kommer från: Borås
Gör helst på fritiden: Reser och vara på secondhand-spaning

Läs mer

Läs mer om Affärsutvecklarprogrammet Bygg, 180 hp.

Andrea Andersson