Huvudmeny

Anja Lund

En tråd för livet


I magasinet 1866 berättar Anja Lund om trådar som reagerar på rörelse. I framtiden kan de underlätta för patienter med till exempel Parkinson eller epilepsi. Läs mer om hur smarta textilier kan göra livet enklare för människor.
Trådbildande svamp i laboratorium.

Supersvampen


Den ser inte mycket ut för världen men den klarar allt möjligt. I 1866 följer vi forskarna som studerar en indonesisk svamp som bl.a. kan skapa etanol, djurfoder och plastfolie. Läs reportaget i forskningsmagasinet.

Vård i hemmet


Professor Berit Lindahl forskar bland annat på patienters upplevelser av att bo hemma och att vara beroende av teknik/tekologi. Läs mer om högskolans forskning inom vård.

Nyheter


Digitalisering

Satsning på forskning för att förbättra data-driven innovation

Högskolan i Borås ska i ett nytt forskningsprojekt ta fram verktyg för att förbättra företags möjligheter att skapa nya innovationer.

Nils-Krister Persson

En hållbar framtid stavas Re:

Högskolan släpper en ny antologi på temat Re: och diskuterar den här nya samhällssektorn på frammarsch i Almedalen. Välkommen!


Hjältekultur bland chefer leder inte till framgång

Ny forskning från Högskolan i Borås visar att det saknas förutsättningar för chefer att leda hållbart. Detta ska diskuteras på Almedalen i sommar.


Smarta Textilier förbättrar komfort för protesanvändare

Smart Textiles forskare Li Guo fick bidrag från KK-stiftelsen för att utveckla smarta textila lösningar för protesanvändare.


ArcInTexETN planerar för framtiden

Ett tyg som blir tjockare när det tänjs ut och doftsinnet som en ny metod för lärande. Doktoranderna inom ArcInTexETN funderar på framtiden.

Till nyhetsarkivet

Kalendarium


måndag04 juli

10:30 Re: en ny samhällssektor att räkna med?
Re: en ny samhällssektor att räkna med? Reduce, reuse, remake och recycle är nyckelfaktorer som...
12:00 Seminarium om samhällets digitalisering
Mer än bara teknik – hur samordnar vi oss nationellt för att utforska samhällets...
Till kalendariet
Rapporter

Vetenskap för profession


Rapportserien "Vetenskap för profession" redovisar resultat från pågående och avslutade forskningsprojekt vid Högskolan i Borås. Dessutom publicerar den inlägg i en pågående diskussion kring forskning. Läs mer om de olika rapporterna.