Huvudmeny
Maja Gunn

2016-07-27

Kan forskning inom design förändra samhällets heteronorm?

Maja Gunn är en av forskarna som tävlar i årets Forskar Grand Prix. Hennes konstnärliga designforskning utmanar heteronormen.

Maja Gunn disputerade vid Textilhögskolan den 21 juni i år. Avhandlingen “Body Acts Queer: Clothing as a performative challenge to heteronormativity” består av flera olika konstnärliga project tillsammans med förklaringar, teorier och analyser kring dem. Forskningen har resulterat i ett program för experimentellt mode. – Vi påverkas av design och design påverkas av samhället, säger Maja Gunn. Vi påverkas av det vi ser, det vi gör och det vi upplever. Därför tror jag att förändring kan ske...

Hängmatta

2016-07-18

Lyssna på en forskare i hängmattan i sommar

Ett lyssningstips från Högskolan i Borås är nya Forskningspodden, en podcast om forskning.

Magnus Andersson Hagiwara

2016-07-13

Patientsäkerhet – forskning på outforskad mark

Hur kan man förbättra patientsäkerheten i ambulanssjukvården? Det vill universitetslektor Magnus Andersson Hagiwara få svar på i sin forskning.

Sandgärdets exteriör

2016-07-11

Servade av tyst skvaller – hur bekväma får vi...

Ett mer bekvämt liv är ett av de främsta försäljningsargumenten för ny teknik. Men finns det egentligen någon gräns för hur bekväma vi kan bli?

Himmel och gräs

2016-07-07

Smart Textiles verksamhet går in i en ny...

Smart Textiles har fått glädjande besked om två beviljade ansökningar. Detta innebär att Smart Textiles verksamhet nu går in i en ny spännande fas.