Huvudmeny

Högskolan i Borås bedriver forskning som förändrar samhället. Bland annat om hur E-boken påverkar vårt sätt att läsa, och hur den påverkar försäljningen och publiceringen av böcker på den svenska bokmarknaden. Mer om projektet.
Anja Lund

En tråd för livet


I magasinet 1866 berättar Anja Lund om trådar som reagerar på rörelse. I framtiden kan de underlätta för patienter med till exempel Parkinson eller epilepsi. Läs mer om hur smarta textilier kan göra livet enklare för människor.

Vård i hemmet


Professor Berit Lindahl forskar bland annat på patienters upplevelser av att bo hemma och att vara beroende av teknik/tekologi. Läs mer om högskolans forskning inom vård.

Nyheter


Anna Dipace och Anita Norlund

Internationellt samarbete om appar i skolan

Hur kan man i undervisningen använda spel för att främja hälsa? Det vill Anna Dipace, gästforskare vid Högskolan i Borås, ta reda på.

Tecknat närverk av människor

Chefer – ta stöd av varandra

Forskare vid Högskolan i Borås och KTH presenterar nu ett arbetsmaterial som stödjer chefer att leda hållbart i vardag och förändring.


Nätverksträff för att öka kompetensen om EU:s forskningsprogram

87 deltagare från 21 lärosäten träffades under två dagar när EUFOU:s nätverksträff anordnades på Högskolan i Borås.


Högsta betyg till högskolans akademiska högtid

Den 13 maj firade högskolan den årliga akademiska högtid där tre professorer installerades och sju doktorer promoverades.


Kommunicera mera för en bättre äldrevård

En färsk och unik studie visar att kommunikation mellan sjukvårdspersonal och äldre människor som vårdas i hemmet är viktig men ibland svårhanterlig.

Till nyhetsarkivet

Kalendarium


tisdag07 juni

14:00 Humboldtseminarium
Vad innebär kollegialt ansvar? På Högskolan i Borås har kollegialitet en tydlig roll i ledning och...

torsdag09 juni

10:00 Disputation: Farzad Moradian
Välkommen att lyssna på Farzad Moradian när han försvarar sin avhandlingen: "Ash Behavior in...
Till kalendariet
Rapporter

Vetenskap för profession


Rapportserien "Vetenskap för profession" redovisar resultat från pågående och avslutade forskningsprojekt vid Högskolan i Borås. Dessutom publicerar den inlägg i en pågående diskussion kring forskning. Läs mer om de olika rapporterna.