Huvudmeny

Företag söker dig med textilutbildning

Som student eller före detta student på Textilhögskolan är du attraktiv för företag i textilbranschen. Här hittar du erbjudanden om jobb och platser för praktik och exjobb från både stora och mindre företag i branschen.

Annonsörerna är inte kontrollerade av Textilhögskolan eller Högskolan i Borås. Den här sidan används enbart för att tillgängliggöra de annonser som skickas in.

Vill du annonsera hos oss?

Skicka den färdiga annonsen som pdf-fil till kommunikation@hb.se  Beakta att det kan ta upp till en vecka innan annonsen ligger ute på webbsidan. Tjänsten är helt kostnadsfri.


Praktikant till produktionsavdelningen – HOPE, Stockholm

(2017-02-20) Vi söker en driven praktikant till vårt huvudkontor i Stockholm. Vi kan erbjuda praktik på ett snabbväxande modeföretag med fokus på affären och produkten. Praktikperioden gäller med start juni 2017 och vi önskar att du stannar i minst 3 månader. Läs annonsen (pdf)

Modeverket

(2017-02-20) Vill du arbeta och göra karriär i modebranschen har vi på Modeverket rätt nätverk för dig. Vi på Modeverket brinner för branschen och vårt fokus ligger på att rekrytera rätt kandidat inom mode, sport och retail. Vi söker ständigt nya talanger. Läs annonsen (pdf)

Utlandspraktikplatser genom IM, Individuell Människohjälp – MESH, Indien

(2017-02-20) Till hösten 2017 erbjuder IM 16 helt finansierade utlandspraktikplatser i Guatemala, Indien, Jordanien, Malawi, Moldavien, Nepal eller Zimbabwe för personer mellan 20-30 år. I år har vi återigen den väldigt uppskattade praktikplatsen för textildesigners hos organisationen MESH i Indien med fokus på design, produktion, marknadsföring, och fair trade. Ansök senast 19 mars. Läs annonsen (pdf) eller direkt på webbplatsen (extern länk).

Functional Trainee Program – Adidas Group, Herzogenaurach, Germany

(2017-02-20) We are recruiting again for our functional trainee program. The FTP is our key program for recent university graduates with up to 18months of work experience. This program is based in our global Headquarter in Herzogenaurach with one assignment abroad and people can apply regardless of their citizenship. German language skills are also not a requirement for this program. Read more about the different areas and apply no later than 17 April.

Sommarföretagare, intensivkurs i affärsutveckling – Drivhuset, Borås

(2017-02-14) Drivhuset söker nu dig som vill gå en intensivkurs i affärsutveckling under sommaren. Ansök senast 19 maj. Läs mer (pdf)

Praktik inom inköp – EcoViking, Göteborg

(2017-02-10) Vi söker en till två praktikanter till vårt kontor i Göteborg under våren alt. hösten 2017. Vi söker dig som vill praktisera på ett modernt och snabbväxande företag. Du kommer att arbeta med olika arbetsuppgifter men med fokus främst på olika inköpsprojekt. Det finns även en möjlighet att självständigt driva mindre projekt, besöka distributörer, mässor mm vilket är helt frivilligt och kostnadsfritt. Läs annonsen (pdf)

Praktikant inom e-handel och logistik – Stylein, Stockholm

(2017-02-10) Stylein söker en praktikant inom e-handel och logistik, med start omgående. Praktiken pågår med fördel i minst sex månader. Ansök senast 15 februari. Läs annonsen (jpg)

Praktikant inom mönsterkonstruktion – Stylein, Stockholm

(2017-02-10) Stylein söker en praktikant inom mösterkonstruktion med start omgående. 4 månaders praktik med chans till sommarvikariat. Ansök senast 25 februari. Läs annonsen (jpg)

Praktikplats – Marks & kattens, Mölndal

(2017-02-10) Marks & kattens är ett litet företag med avslappnad miljö. Vi vill gärna arbeta med någon som är ödmjuk, ambitiös och nyfiken på att lära sig nya saker. Du kommer att ha en värdefull roll på bolaget och vi tror att du kommer se goda resultat av ditt arbete. Läs annonsen (pdf)

Kvalitetsingenjör – RNB Retail and Brands, Stockholm

(2017-02-10) Vi söker dig som vill vara med i utvecklingen av CSR- och kvalitetsavdelningen och jobba med bland annat produktkvalitet, produktsäkerhet, djuromsorgs-, kemikalie- och miljöfrågor. Tjänsten är ett vikariat på heltid t.o.m. 2018-03-31. Ansök senast 26 februari. Läs annonsen (pdf)

Konceptuell designer – Ciszere, Borås

(2017-02-07) Ciszere kommer hösten 2017 att tävla i Show Up Fashion Award där målsättningen är att vinna, därför söker vi nu dig som vill arbeta som vår konceptuella designer med stor frihet och kreativ höjd. Du är designern och har fullt ansvar för kollektionen, vi sköter produktion, logistik och övrigt arbete. Tjänsten är ett internship. Läs annonsen (pdf)

Inköpare inom kläder & skor – Jollyroom, Göteborg

(2017-02-07) Vi söker en affärsinriktad och driven inköpare till vårt team Kläder. Som inköpare arbetar du i ett team bestående av kategorichef, inköpare och inköpsassistenter. Inköparens huvuduppgift är att se till att Jollyroom har rätt lagerfört sortiment till minsta möjliga kostnad och bästa möjliga marginal. Läs annonsen (pdf)

Inköpare inom inredning – Jollyroom, Göteborg

(2017-02-07) Vi söker två affärsinriktade och drivna inköpare till nya tjänster i vårt barninredningsteam. Som inköpare arbetar du i ett team bestående av kategorichef, inköpare och inköpsassistenter. Inköparens huvuduppgift är att se till att Jollyroom har rätt lagerfört sortiment till minsta möjliga kostnad och bästa möjliga marginal. Läs annonsen (pdf)

Praktikant till logistikavdelning – J.Lindeberg, Stockholm

(2017-02-07) Som praktikant så blir din uppgift att assistera logistikavdelningen i deras arbete. Det innebär bland annat; skapa och uppdatera listor och pärmar. Hantera och uppdatera information i datasystemen Navision och Excel. Vänligen notera att praktiken är obetald och sker under sommaren. Läs annonsen (pdf)

Jobba deltid på distans med online marknadsföring

(2017-02-03) Deltidsjobb på distans – online marknadsföring där du är med och gör textilindustrin effektivare och mer hållbar. Vi söker en person som vill jobba 50%, där det inte spelar någon roll var i världen du befinner dig när du jobbar, så länge du själv har en dator och tillgång till internet. Du motiveras av att vända textilindustri till att jobba mer miljövänligt och effektivt genom digital teknik och best practice inom färgprocesser. Vi jobbar med ett flertal välkända globala varumärken och hundratals av deras leverantörer världen över.

För att nå ut bredare och bättre behöver vi fortsätta vår satsning på online marknadsföring och bygga vårt varumärke. Här kommer Du in :) Att du kan uttrycka dig bra på engelska är essentiellt då vi är ett internationellt bolag. Maila emma.palmer@me.com för mer information och ansökan.

Praktikplats för mönsterkonstruktörassistent – Björn Borg, Stockholm

(2017-02-03) Björn Borg söker dig som vill arbeta och utveckla dig inom området mönsterkonstruktion och produktutveckling. Du är en lagspelare med positiv energi och egen drivkraft. Du har god känsla för mode och passform. Läs annonsen (pdf)

Praktik på inköpsavdelningen – Jollyroom, Hisings Kärra

(Stående) Vi söker praktikanter till Inköpsavdelningen på vårt kontor i Hisings Kärra. Som praktikant är du en del av det löpande arbetet på avdelningen, är medverkande på möten och får genomföra dagliga assisterande uppgifter. Vi söker dig som är student eller nyexad och som är på jakt efter praktikplats om minst 8 veckor på heltid eller deltid. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av detaljhandel eller näthandel. Vi tar löpande emot ansökningar för praktikplats. Observera att praktiken är oavlönad. Läs annonsen (pdf)

Passformsmodeller – WeSC, Stockholm

(2017-01-31) Vi söker tjej storlek S och kille storlek M för avprovning av nya plagg och modeller. Läs annonsen (pdf)

 

Technical Designer Gloves – Ejendals, Leksand

(2017-01-27) We are now expanding our supply department in Leksand with a technical designer gloves. As technical designer you process initial prototypes, design samples and confirmation samples through to production. Read the ad (pdf)

Praktikplats till modebolag/Internship at Eco Fashion Company – Swedish Eco, Göteborg

(2017-01-26) Vi söker en praktikant till vårt kontor i Göteborg under våren 2017. Du kommer att arbeta med olika arbetsuppgifter allt från idéskiss, inköp, försäljning till färdiga produkt. Praktiken är oavlönad. Vi behandlar alla ansökningar löpande. Läs annonsen (pdf)

We are looking for an intern during spring 2017. You will work with a variety of tasks, from concept sketch, purchasing, selling to the finished product. The internship is unpaid. Languageskills: Swedish or English. Read the ad (pdf)

Praktikplats – Inköp hos Bubbleroom

(2017-01-24) Bubbleroom söker dig som vill praktisera i ett spännande, snabbt växande modeföretag! Vi söker dig som vill ta del av vår inköpsavdelning för externa varumärken och även dig med direktrisinriktning för vår egenproduktion. Som praktikant hos oss blir du en i teamet och får inblick i våra dagliga arbetsuppgifter och rutiner. Vi tar emot praktikansökningar löpande. Läs annonsen (pdf).

Praktikplats till modebolag inom skor och accessoarer - Sofie Bly Shoes and Accessories AB, Höganäs

(2017-01-24) Vi söker en praktikant till vårt showroom och kontor i Höganäs. Du kommer att arbeta med olika arbetsuppgifter och assistera chefsdesigner och VD/marknadschef. Vi ser helst att praktiken börjar den 27 februari. Läs annonsen (pdf)

Textiles in surgery - Chalmers, Gothenburg

(2017-01-20) Precision and accuracy in medical procedures is one of five areas we are active in, where several sub-projects involve possible textile solutions. We are interested getting in touch with students at the Swedish School of Textiles to discuss possible Bachelor and Master thesis work listen in the enclosed pdf. More information (pdf)

Examensarbete - Studie för säkerhet i barnkläder - huvor/kapuschonger

(2017-01-19) Målet är att metodiskt utvärdera potentiellarisker/risksituationer med; huvor/kapuschonger, olika åldersgrupper och detta i relation med fysikaliska attribut/mekanisk påverkan i en risksituation som massa,kraft, acceleration, klimat/konditionering (påverkan tvätt) etc.Tanken är att examensarbetet ska resultera i en bakgrundsanalys/studie för AG 5 att ta ställning till och arbeta vidare med. Läs annonsen (pdf)

Design Assistant internship

(2016-12-13) Tiger of Sweden is now looking for an Design Assistant intern based at our HQ in Stockholm. You will be a part of the Tiger of Sweden Accessories team and responsible for assisting the designers in their daily work. You will get an interesting opportunity to develop your skills and gain experience in the fashion industry. As we interview candidates continuously we kindly ask you to register your application as soon as possible. Read the ad (external webpage).

Production assistant (internship)

(2016-12-08) Fashion label HAAL by Anders Haal is now seeking a production assistant internship. Read the ad (pdf)

Internship at Synfiber AS

(2016-11-11) SYNFIBER AS is a safety workwear/footwear company in the heart of Oslo, solely owned by the German Würth Group but carrying its own logo. We are now looking for an intern who can join our product team consisting of two persons. Read the ad (pdf).

Wakakuu söker praktikanter

(2016-07-26) Vi söker en modeintresserad och driven person till vår inköpsavdelning och som vill få erfarenhet från ett växande e-handelsföretag på vårt kontor i Hovås utanför Göteborg. Du kommer att jobba nära vår inköpsassistent och exempel på arbetsuppgifter är att skriva produkttexter, order från leverantör och produkthantering samt mycket annat som innefattar att jobba på ett litet men växande företag.
Vi söker dig med
- Textilutbildning/inköpsutbildning 
- Flytande engelska i tal och skrift
Vi söker omgående praktikanter för hösten 2016 samt löpande under hela 2017 som kan vara hos oss minst 6 - 8 veckor.

Läs hela annonsen (pdf)

Praktik på Minimarket 

(Stående) Minimarket tar emot praktikantansökningar året runt. Vi har normalt 1-2 platser i ateljén med fokus på design/drapering/ mönsterkonstruktion samt 1-2 platser på inköp/produktion där man arbetar med fabrikerna att ta fram prov-kollektion samt bulk-produktion. Placeringsort: Stockholm, Hornsgatan. Läs hela annonsen

J.Lindeberg is continuously looking for dedicated interns

(Permanent) Are you a creative and innovative design student with a good eye for quality, trends and interest in functional design? You will take part in the day-to-day life of a fashion company. You will assist the design team in a variety of tasks and gain an understanding of how a complete collection, from start to finish, is created. Read the ad (pdf).

Internship and/or master thesis for Filippa K

(Permanent) For every season we are looking for students/graduates who are interested in practising their internship at Filippa K in our Supply Department. The internship has to be connected to or be a part of a University programme or the equivalent to it. Read the ad

Job offers from consulting firm talentiam

(Permanent) talentiam is a Human Resources consulting firm specialized in Fashion and Retail, based in Madrid and Barcelona. We work on the national and international levels and our clients include Inditex Group (Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Uterqüe and Oysho), Loewe, Zalando, Privalia, Claire & Bruce, Desigual, Carolina Herrera and Purification Garcia among others. See all the offers (pdf).

Abecita har ex-jobbförslag

(Stående) Marknadsundersökning och exjobb är alltid aktuellt! Både för Abecita och Salming underwear. Vi har flera intressanta områden. Läs hela annonsen (pdf).

Babyshop.com seeks fashionable copywriter
(2015-05-18) Based in Jönköping Babyshop.com is looking for a copywriter. You will be part of a small team of copywriters that will be describing individual garments, toys, home and baby products, for a leading global eCommerce fashion company focused on the children’s sector. Your written English and Swedish must be exceptional, as well as your understanding of fashion and trends. Read the ad