Huvudmeny

Nyhetsarkiv


Akademin för vård, arbetsliv och välfärd
2016
Välj

Fredrik Ståhl

Fredrik Ståhl kommenterar Nobelpriset i medicin

Tycker Fredrik Ståhl, professor i genetik vid Högskolan i Borås, att Yoshinori Ohsumi som tilldelas Nobelpriset i medicin är en värdig vinnare?

Prins Daniel vid rundabordssamtal med studenterna.

Prins Daniels Fellowship tände en gnista till entreprenörskap

Hur blir man en framgångsrik företagare? Det ville många av högskolans studenter få veta när Prins Daniels Fellowship besökte högskolan.


Skärpning kring tentamen från och med i höst

Från och med höstterminen skärper högskolan tillämpningen av de regler som gäller vid tentamen och anmälan till tentamen.


Nu är våra nya studenter på plats!

Första dagen för de nya studenterna inleds traditionsenligt med en introduktion i Studentkåren i Borås regi – repvandringen.


PING PONG-introduktion för nya studenter vid terminsstart

I samband med terminsstarten i höst kan du som är ny student vid Högskolan i Borås få en introduktion i hur lärplattformen PING PONG fungerar.


Särskilt pedagogiskt stöd för dig som är student

Vet du att du som har en varaktig funktionsnedsättning och är student på Högskolan i Borås kan få stöd under din studietid?


Ny layout på högskolans webbplats

Under sommaren pågår ett arbete med att förändra utseendet på Högskolan i Borås webbplats.


Hjältekultur bland chefer leder inte till framgång

Ny forskning från Högskolan i Borås visar att det saknas förutsättningar för chefer att leda hållbart. Detta ska diskuteras på Almedalen i sommar.


Vacker examenshögtid för sjuksköterskor

Det var högtidligt, vackert och glädjefyllt när sjuksköterskestudenterna, avgångsklass 2016, firade sin examenshögtid fredagen den 3 juni.


Examenshögtid med drag

Stämningen var på topp när examenshögtiden för Organisations- och personalutvecklare i samhället, OPUS, inleddes till tonerna av Europe den 3 juni.