Huvudmeny

Kurator

 

Att få möjlighet att tala med någon om sin situation kan ibland vara början till en förändring. Det gäller oavsett om du har ”kört fast” i studierna, har svårt med din ekonomi, drabbas av kris, sorg eller känner dig orolig, nedstämd eller stressad. Det kan vara saker som kanske inte alltid har med studierna att göra men som ofta påverkar din studiesituation negativt.

Stress, självkänsla, humörsvängningar, nedstämdhet, oro, talängslan, sexuell hälsa/identitet och alkohol är exempel på frågor som studenter ofta vill samtala kring. 

Att besöka kurator är kostnadsfritt och vi har naturligtvis tystnadsplikt. Du når oss enklast genom att skicka e-post. Det går också bra att ringa. Tänk på att ta med dig en ID-handling vid ditt första besök hos oss. 

Om du har bokat en tid hos oss och är förhindrad att komma så se till att avboka tiden så snart du kan. 

Kontakt

Samtal hos kurator bokar du genom kurator@hb.se.

För närvarande är det längre väntetid än vanligt för samtal till kurator. Räkna med att du får vänta 5-6 veckor innan du får tid för besök. Det finns möjlighet att ringa för rådgivning 033 - 435 40 24. Ofta är telefonsvararen inkopplad, lämna då namn och telefonnummer så hör vi av oss så snart vi har möjlighet. 

Du kan också besöka studenthälsans sjuksköterska på drop-in-mottagning måndag-torsdag kl.10.00-12.30. 

Ungdomsmottagningen i Borås tar emot dig som ännu inte har fyllt 25 år. Du kan också kontakta din vårdcentral om du behöver stöd. Är du osäker på vilken vårdcentral du ska kontakta kan du antingen få hjälp via sjukvårdsrådgivningen telefon 1177 alternativt  1177.se  eller via studenthälsans sjuksköterska  anna-lena.jingnas@hb.se.


Camilla Boström


Camilla Boström, kurator
Telefonnummer: 033-435 4024
Rumsnummer: L 536
E-post: camilla.bostrom@hb.se

Anna Järvbring

 

Anna Järvbring, kurator
Tjänstledig tom 2017-02-28
 

 

 

Behöver du akut hjälp kan du vända dig till:
Sjukvårdsrådgivningen tfn 1177
Södra Älvsborgs Sjukhus SÄS växeln tfn 033-616 10 00
Vuxenpsykiatrin rådgivande sjuksköterska tfn 033- 616 27 65
Självmordslinjen är till för dig som går i tankar på att ta ditt liv. Dit kan du ringa, chatta eller mejla anonymt dygnet runt.

Studentpräst

Önskar du samtala om existentiella eller andliga frågor kan du vända dig till högskolans studentpräst.

Här finner du mer information och kontaktuppgifter till studentprästen.

Användbara länkar