Huvudmeny

Studieteknik

Att plugga med läs- och skrivsvårigheter – hur får jag det att funka?

Under eftermiddagen får studenter med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi veta mer om studiestrategier, programvaror och appar som kan underlätta läsande och skrivande. Vi berättar också om högskolans stöd och hur du kan få tillgång till talböcker.

Målgrupp: Studenter som upplever läs- och skrivsvårigheter/dyslexi

Nästa tillfälle planeras till höstterminen 2016.


Grundläggande studieteknik

Är du ovan vid att studera på högskolan? Är du intresserad av vad du kan göra för att påverka din studiesituation? Hur fungerar minnet? Finns det något effektivt sätt att ta sig igenom kurslitteraturen på? Går det att förbättra läs‐ och anteckningstekniken? Dessa frågor kommer du bl.a. få arbeta med i föreläsningen/workshopen om grundläggande studieteknik.

Tid: 27 oktober kl 14.30-17.00
Lokal: A521
Anmälan senast: torsdagen den 20 oktober

Snabbläsning

Högskolestudier innebär ofta att man som student ska kunna läsa in mycket litteratur. Kanske behöver du läsa in litteratur som omfattar 700–1000 sidor på kort tid. Då har du allt att vinna på att utveckla en effektiv lästeknik som både ökar din läshastighet och förbättrar förståelsen. Du kommer att få prova en läsmodell men också testa din läshastighet.

Tid: 8 november kl 14.30-17.00
Lokal: H301
Anmälan senast: tisdagen den 1 november

Anteckningsteknik

De flesta studenter har hittat ett eget sätt att anteckna på. Bra anteckningsteknik ska stödja dig i ditt lärande för att nå bättre uppmärksamhet och tänkande i din inlärningssituation. Vi tar upp och prövar olika sätt att anteckna på i olika studiesituationer och diskuterar resultatet i gruppen.

Tid: 10 november kl 14.30-17.00
Lokal: A 315
Anmälan senast: torsdagen den 3 november 

OBS! Passet i Anteckningsteknik är inställt.