Huvudmeny

Startpunkt för framtidens poliser

Vi är redo för uppdraget att starta utbildningen av framtidens poliser. Intresseanmälan är inskickad och i maj väntas besked från Polismyndigheten.

En samrådsgrupp bestående av representanter för Högskolan i Borås, Borås Stad, Polismyndigheten i Borås samt Studentkåren i Borås är tillsammans beställare av arbetet med ansökan om att polisutbildning förläggs till Borås.

Polisutbildning bedrivs som uppdragsutbildning med Polismyndigheten som beställare.

14 november 2017 lämnade Högskolan i Borås in en formell intresseanmälan med sitt erbjudande till Polismyndigheten. Läs nyheten om den intresseanmälan som lämnats in.

Västsverige behöver en polisutbildning och Borås har allt som krävs – den akademiska utbildningen, närheten till övningsområden, ett centralt campus, bostäder för studenterna och en stad av tillräcklig storlek för att spegla samhällets alla utmaningar.

En polisutbildning är ett naturligt steg i Högskolan i Borås utveckling, och något som stämmer väl in i högskolans ambition att bedriva och utveckla professionsutbildningar. Innehållet i polisutbildningen kan dessutom kopplas till flera andra utbildningar på högskolan.

Högskolan i Borås har tillsammans med Borås Stad och flera andra parter arbetat sedan i våras med förberedelsearbetet.

Jörgen Tholin, prorektor och projektledare för högskolans arbete med polisutbildningen, berättar om vad som händer nu när intresseanmälan är inlämnad och hur en polisutbildning kommer att märkas av på campus.

Aktuellt RSS


Polisutbildning i Syd går till Malmö

Malmö högskola föreslås starta polisutbildning våren 2019. Den rekommendationen lämnade Polismyndigheten till regeringen den 5 december.   – I...


Kommuner sluter upp bakom en polisutbildning i Borås

Gislaved, Gnosjö, Värnamo och Vaggeryds kommuner har nu gemensamt i ett brev till regeringen aviserat att de stödjer en etablering av polisutbildning...


Polisutbildning utvecklar samverkan mellan aktörer

Hallå där, Peder Englund, avdelningschef, Centrum för kunskap och säkerhet, Borås Stad. Vilka fördelar ser du med en polisutbildning i Borås? –...

Till alla meddelanden