Huvudmeny
Studenter som sitter och pratar

Företag söker dig

Här hittar du som student eller före detta student på Högskolan i Borås erbjudanden om jobb och platser för praktik och exjobb från både stora och mindre företag.

Annonsörerna är inte kontrollerade av Högskolan i Borås. Den här sidan används enbart för att tillgängliggöra de annonser som skickas in.

Vill du annonsera hos oss?

Skicka den färdiga annonsen som pdf-fil eller länk till annons på er webbsida till kommunikation@hb.se  Beakta att det kan ta upp till en vecka innan annonsen ligger ute på webbsidan. Tjänsten är helt kostnadsfri.


Praktik – NASA International Internship Program

(2017-09-18) Rymdstyrelsen ger varje år 2-3 studenter möjlighet att under vårterminen göra praktik hos NASA, där Rymdstyrelsen står för kostnaden för själva praktikplatsen samt ersättning för rese- och visumkostnader. Studenten betalar själv övriga kostnader som mat och logi. Terminen är ca 16 veckor lång och startar i början av januari 2018. Sista ansökningsdag 30 september. Läs annonsen (extern länk)

Butikssäljare – Hornbach, Göteborg

(2017-09-15) Till vår järn/verktyg och el avdelning söker vi nu en duktig butikssäljare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer främst att bestå av rådgivning och försäljning av elinstallation, järnvaror och verktyg. I rollen som säljare är det viktigt att du är lyhörd för kundens önskemål samt kartlägga behov och därigenom säkerställa att personen kan genomföra hela sitt projekt. Du ska hjälpa till att analysera avdelningens varupresentation och föreslå förbättringar. Som säljare hos oss förväntar vi oss att du har ett strukturerat arbetssätt med tydligt affärsfokus. Sista ansökningsdag 1 oktober. Läs annonsen (extern länk)

Voläntärer till Föreningen Storasyster

(2017-09-15) Föreningen Storasyster är en feministisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som arbetar med att stötta människor som har blivit utsatta för sexuella övergrepp. Du som ansöker ska vara över 20 år, engagerad, feminist, vilja arbeta för ett samhälle fritt från sexuellt våld. Föreningen Storasyster arbetar för mångfald och uppmuntrar därför speciellt dig som är HBTQ-person/man/funktionsvarierad att söka till oss för att bredda vår volontärbas. Du behöver inte vara bosatt i Stockholm för att engagera dig i verksamheten – vi söker volontärer från hela landet. Sista ansökningsdag är 25 september. Läs annonsen (pdf)

Förskollärare till Sjöbogården, Borås Stad

(2017-09-15) På Sjöbogårdens förskola arbetar vi åldersindelat på tre avdelningar. Förskolan är belägen i stadsdelen Sjöbo i Borås med närhet till naturen, bibliotek och Borås Djurpark. Förskolan har en naturmiljö som ger möjligheter till lek, utveckling och lärande. Sjöborgården har Grön Flagg och arbetar med hållbar utveckling samt satsar på barns språkutveckling. Vår värdegrund genomsyrar vårt arbete. Sista ansökningsdag är 8 oktober. Läs annonsen (pdf)

Administratör/Revisorsassistent, Borås Stad

(2017-09-15) Revisionskontoret i Borås Stad söker en Administratör/revisorsassistent för vikariat i ett år. Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot offentlig förvaltning/ekonomi och/eller annan relevant utbildning. Nyutexaminerade kan bli aktuella. Sista ansökningsdag är 29 september.  Läs annonsen (extern länk)

Internship – Diplomat Communications, Stockholm

(2017-09-15) Diplomat Communications utlyser vårens avlönade internship-program för dig som vill arbeta som kommunikationskonsult. Programmet kombinerar praktiskt arbete i våra konsultuppdrag med internutbildningar. Vi erbjuder en spännande arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter och en potentiell vidareanställning. Programmet pågår från mitten av januari 2018 till början av juli 2018. Sista ansökningsdag är onsdagen 11 oktober.  Läs annonsen (pdf)

Distriktsköterska – Top Work, Högsby kommun

(2017-09-15) TopWork rekryterar en distriktssköterska med hjärtat på rätta stället till Högsby kommun. Som distriktssköterska har du det löpande omvårdnadsansvaret, ett visst medicinskt ansvar och undersöker de som blir akut sjuka. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som värdesätter öppenhet och positiv anda.  Läs annonsen (pdf)

Finsktalande kundtjänstmedarbetare – Miss Mary of Sweden, Borås

(2017-09-08) Vill du ha ett extrajobb där du uppmuntras ta ansvar, vara innovativ och ge bästa möjliga service till kunden? Till vårt serviceteam söker vi nu en glad och lösningsorienterad kundtjänstmedarbetare med brinnande intresse för underläder.  Läs annonsen (pdf)

Kundtjänstmedarbetare till ICA Banken, Borås

(2017-09-08) Hos ICA Banken får du bra utvecklingsmöjligheter, kul och utmanande arbetsuppgifter och vara med på en spännande tillväxtresa. Start i början av oktober och tills du är klar med dina studier. Ansök senast 1 oktober. Läs annonsen (extern länk)

Provmodell – Lindex, Göteborg

(2017-09-08) Lindex söker omgående provmodeller i storlekarna 38 och 50 till Women’s wear! Skaffa dig stans bästa extraknäck som provmodell på vårt huvudkontor i centrala Göteborg. Du kommer att arbeta med vårt inköpsteam för avprovning av kläder, som sker på antingen måndagar eller tisdagar samt torsdagar mellan kl. 13-17 (OBS! två dagar/vecka). Läs annonsen (pdf)

Parkeringsvakt – Q-Park, Borås

(2017-09-08) Tjänsten som parkeringsvakt innebär att vi bevakar våra uppdragsgivares anläggningar. Du måste tycka om att vara utomhus i alla väder, men att även vilja tillbringa en stor del av din arbetstid i våra bilar. Vi söker dig som kan jobba följande tider vardagkvällar någon dag i veckan kl. 17-22 eller 18-23 samt någon lördag/söndag i månaden. Läs annonsen (pdf)

Extrajobb på E-commerce avdelning – Eton, Gånghester

(2017-09-01) Vi söker dig som är student och kan jobba några timmar och helger efter upplägg. Det är stor fördel om du har erfarenhet av detaljhandel eller näthandel samt van användare av sociala medier. Vi jobbar i ett ärendehanteringssystem som heter Zendesk. Arbetet innebär mestadels att svara kunderna per mejl på vanliga kundfrågor angående artiklar och order. Läs annonsen (pdf)

Borås Gymnastiksällskap söker ledare

(2017-08-22) Har du erfarenhet av barn och ungdomar och söker ett roligt extrajobb där du utvecklas som ledare? Då kommer du trivas hos oss! Borås Gymnastiksällskap är en förening med barngymnastik, truppgymnastik, trampolin och Parkour. Borås Gymnastiksällskap erbjuder träning för alla åldrar och efter barnets egna förutsättningar. Glädje och gemenskap ska alltid stå i centrum för vår verksamhet. Läs annonsen (pdf)

Nobodesign.se söker praktikanter

(2017-08-11)  Nobodesign.se är en ”premium brand store” online. Vi söker dig som vill praktisera i ett snabbt växande modeföretag. Läs annonsen (pdf)

Praktik på inköpsavdelningen – Jollyroom, Hisings Kärra

(Stående) Vi söker praktikanter till Inköpsavdelningen på vårt kontor i Hisings Kärra. Som praktikant är du en del av det löpande arbetet på avdelningen, är medverkande på möten och får genomföra dagliga assisterande uppgifter. Vi söker dig som är student eller nyexad och som är på jakt efter praktikplats om minst 8 veckor på heltid eller deltid. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av detaljhandel eller näthandel. Vi tar löpande emot ansökningar för praktikplats. Observera att praktiken är oavlönad. Läs annonsen (pdf)