Anställd

Lock

Psst! Logga in för att ta del av dina meddelanden!

Dags att nominera hedersdoktorer

Vem vill du se som nästa hedersdoktor vid Högskolan i Borås? Senast 15 december kan medarbetare nominera personer som gjort en stor insats för utvecklingen av lärosätets forskning och utbildning.

Ny professor vill se patienten i fokus

Elisabeth Lindberg är ny professor i vårdvetenskap vid Högskolan i Borås. – Det är en uppgift jag tar mig an med stor ödmjukhet, som jag hoppas och tänker ska göra skillnad.

Stort arbete pågår med att tillgänglighetsanpassa webben

Just nu pågår ett intensivt arbete med att tillgänglighetsanpassa högskolans webb. Webbspecialisterna Ida Danell och Suss Wilén berättar om varför detta är viktigt och vad det innebär.

Stötta eller inte? Det är frågan i ett nytt forskningsprojekt kring språkutveckling i förskolan

Räcker det att barn befinner sig i en stimulerande miljö där man pratar och läser, eller kan ett än mer strukturerat stöd i förskolan ge bättre effekt på språkutvecklingen? Det hoppas forskningsledaren Peter Andersson Lilja få svar på i forskningsprojektet som nu startar på Högskolan i Borås.

GIO förstärker med ytterligare en avtalsjurist

På grund av verksamhetens ökade efterfrågan och behov gällande avtalsjuridisk expertis, rådgivning och stöd, har Grants and Innovation Office, GIO, förstärkt sin kapacitet, vad gäller beredning av avtal relaterade till högskolans forskningsverksamhet och samverkan.