Anställd

Lock

Psst! Logga in för att ta del av dina meddelanden!

driftinformation

Driftinformation

2022-09-29
Problem med värme/kyla i D-huset

Just nu är det problem med värme/kyla i D-huset i Balder. I samband med utbyte av styrsystem för ventilation kan värme/kyla variera i hela D-huset. Arbetet väntas vara klart i början av nästa vecka.


2022-09-29
Planerat systemunderhåll 1-2 oktober

Under helgen, 1-2 oktober, utför vi underhåll på en del av våra system och tjänster.

Detta innebär att tillfälliga störningar kan uppstå som påverkar inloggning, utskrifter och åtkomst till e-post.


2022-09-23
Driftstörning - Trådlöst nät (WiFi) 23 september

Vi har den senaste tiden upplevt störningar och/eller prestandaproblem i vårt WiFi i vissa lokaler och under vissa tider av dagen. Problemen är relaterade till överbelastning som i sin tur beror på att det just nu är ett mycket större användande av nätet än vi någonsin sett tidigare.

För att komma tillrätta med problemen har vi bytt ut den brandvägg som hanterar trafiken i nätet vilket gjorde situationen något bättre men vi har ett antal åtgärder kvar som kommer att genomföras så fort det är möjligt.

Vi håller sedan tidigare även på med ett planerat utbyte av accesspunkter till en nyare modell som bl.a. hanterar många klienter på ett bättre sätt. Detta utbyte försenas dock tyvärr av den globala komponentbristen. Accesspunkter som vi beställde i början av året planeras att levereras först i december.

Om du upplever problem tycks en bra lösning vara att stänga av det trådlösa nätet i datorn och sedan aktivera det igen efter en liten stund. Tänk också på att använda fast uppkoppling när du sitter på ditt kontor vilket är stabilare och snabbare samt minskar belastningen på det trådlösa nätet.


Är du igång med den Personliga startsidan?

Här kommer en påminnelse om de funktioner som finns i den Personliga startsidan, skillnaden gentemot Teams och så klart – en teaser om nya funktioner som är på gång.

Högskolans logotyp på Balder-byggnaden

Vikten av att stänga ärenden i diariet W3D3

Att ärenden saknar viktiga dokument och att ärenden inte stängs när allt är klart – det är de två vanligaste problemen i högskolans hantering av ärenden i diariet W3D3. Efter Justitiekanslerns senaste granskning av ärenden efterfrågas nu en förbättring av hanteringen.

Ledarutvecklingsprogram ska stärka cheferna på högskolan

Nu gör högskolan en stor satsning för att stärka ledarskapet i organisationen. Satsningen innebär att samtliga chefer ska gå ett ledarutvecklingsprogram. Först ut med start i september har högskolans ledning varit med akademichefer, förvaltningschef, stabschef, chef för Forskning och Innovation, rektor, prorektor och HR-chef.

Ny rapport: Migrationspolitik, Ukraina, covid och klimatet vanliga på Twitter

Rapporten Snabbtänkt – reflektioner från valet 2022 har nu släppts. David Gunnarsson Lorentzen, universitetslektor biblioteks- och informationsvetenskap på Högskolan i Borås, är en av 99 forskare runt om i Sverige vars analys av valet finns med i den färska rapporten.

Social hållbarhet, deltagande och kultur i fokus på seminarium

Kan kulturprojekt bland resurssvaga grupper minska segregation? Vilken roll har delaktighet och kultur i ett socialt hållbart samhälle? 27 september arrangeras seminariet Kulturprojekt i bildningens tjänst – Om deltagande och kultur som en social hållbarhetsfråga.