Anställd

driftinformation

Driftinformation

2024-02-16
Planerat systemunderhåll - ServiceDesk Plus 18 februari

På söndag den 18 februari kommer det ske en uppgradering av ärendehanteringssystemet ServiceDesk Plus, som därför kommer ha ett planerat driftsavbrott. Ärendehanteringssystemet kommer inte vara tillgängligt under tiden systemet uppgraderas.

 


2024-02-14
Planerat systemunderhåll - 18 februari

Under söndagen den 18 februari utför vi underhåll på en del av våra system och tjänster.

Detta innebär att tillfälliga störningar kan uppstå som påverkar inloggning, utskrifter och åtkomst till filer.


2024-01-31
Planerat systemunderhåll 3-4 februari

Under helgen, 3-4 februari, utför vi underhåll på en del av våra system och tjänster.

Detta innebär att tillfälliga störningar kan uppstå som påverkar inloggning, utskrifter och åtkomst till e-post.


Högskolan inför ”röd zon” – drar ner på ventilation och kyla i sommar

Högskolan planerar att under några veckor i sommar stänga av kyla, ventilation och belysning i Sandgärdet för att minska energiförbrukningen. Det kommer att genomföras på prov och som ett led i högskolans arbete för att minska klimatpåverkan.

Uppvaktning av pensionärer och tilldelning av NOR

Torsdagen 1 februari uppvaktades medarbetare vid högskolan som under 2023 gjort sig förtjänta av utmärkelsen NOR, för Nit och redlighet i rikets tjänst, tillsammans med dem som under året gått i pension.

Akademichef slutar

Martin G Erikson, akademichef vid Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT (inklusive Bibliotekshögskolan), har i samråd med rektor Mats Tinnsten beslutat att lämna sin position efter 3,5 år, på grund av hälsoskäl.

Stopp för att ladda batterier till elcyklar i högskolans lokaler

Kammarkollegiet, som försäkrar högskolans verksamhet, har infört en ny säkerhetsföreskrift från och med 1 december 2023. Den innebär strängare krav när det gäller laddning av litiumjonbatterier, som bland annat används i elcyklar.

Öka deltagandet genom undervisning i digitalt klassrum

Genomströmningen av studenter i utbildningar och kurser behöver öka. Frågan är vad högskolan kan göra för att minska avhoppen. Med detta som utgångspunkt genomförs just nu ett utvecklingsprojekt på högskolan kring digitala klassrum – Metaverse.