Unikt samarbete

Textilhögskolan designar för FN:s högkvarter

Som första lärosäte någonsin utvecklar vi en ny generation guidekläder till FN:s högkvarter!

Läs nyheten

Textilhögskolan

Student

Ny student?

Välkommen till Sveriges största högskola! Kul att du valt att studera hos oss. Det är en del att hålla reda på som ny student, vi har samlat det du behöver ha koll på.

Till sidan
Vänligen Acceptera dina cookies för att titta på innehållet.
Exit 2024

Modevisning med examenskollektioner

Studenternas kollektioner visar inte bara prov på den hantverksmässiga skickligheten hos studenterna. De reflekterar också över frågor som barnarbete, stelbenta könsroller och förhållandet mellan kroppen och rummet.

Våra forsknings- och utbildningsområden

Samverkan en nyckel till utveckling – för studenter, medarbetare och företag

Att arbeta tillsammans med företag och organisationer är en viktig del av verksamheten för Högskolan i Borås. Det ökar kvaliteten i utbildning och forskning, samtidigt får studenterna kontakter och djupare inblick i arbetslivet.

Projekt ska leda till fler kvinnliga chefer i textilbranschen

Ett nytt projekt vid Textilhögskolan, Högskolan i Borås, ska utbilda kvinnor och resultera i att fler kvinnor får ledande befattningar i textilindustrin. Då ökar också förutsättningarna för fler hållbara beslut inom textilföretagen.

Examensarbete i textildesign till final i designtävling – ställer ut i Bilbao

Belinda Gredig, nyutexaminerad masterstudent i textildesign vid Textilhögskolan, är en av finalisterna i en tävling arrangerad av Bilbao International Art & Fashion (BIAAF). I sommar ska tre av hennes verk ställas ut i Bilbao.

Dina kläder kan bli extramuskler

Textila muskler är ett ungt forskningsfält som har sitt ursprung på Linköpings universitet och Högskolan i Borås. På sikt kan tekniken byggas in i kläder som kan ge en extra boost vid tunga lyft, ge kramar på distans och hjälpa synskadade navigera i stadsmiljö. Nu tar den framgångsrika forskningen nästa steg och uppmärksammas av EU-kommissionen.

Avgångsstudenter ställer ut nytänkande textildesign på Textilmuseet

Under Exit 2024 var det vernissage, då visade avgångsstudenterna inom Textildesign sina examensarbeten. Nu finns möjlighet för alla att se verken på Textilmuseet.