Student

Alumn

Pluggat färdigt?

Vi på högskolan har fortfarande mycket att erbjuda dig. Du kan bland annat gå med i högskolans alumnnätverk.

Läs mer om att vara alumn

Kreativa lösningar för ett hållbart digitalt samhälle på Borås Tech Challenge

Att få motion av att jaga zombies, samla poäng genom att städa i naturen, göra smarta miljöval vid klädinköp, motverka ensamhet och samtidigt få motion eller lösa uppdrag och ta del av berättelser genom att röra sig runt i staden. Det var några av de kreativa lösningarna som presenterades under fredagseftermiddagen på det allra första Borås Tech Challenge – med uppdraget att skapa bästa digitala lösningen på temat Det hållbara digitala samhället.

Evenemangen ENTER, ELEVATE och EXIT blir högskoleövergripande

Välkomnande av studenter, arbetsmässa och avslutningar med presentationer av examensarbeten har under många år skötts av varje akademi på olika sätt på högskolan. Nu samlar vi dessa evenemang under ett paraply, gemensamt för alla studenter och akademier.

Blommande träd

Rökfritt på Balders innergård

Nyligen fattades det beslut om att göra Balders innergård helt rökfri.

24 timmar att kläcka bästa idén för ett digitalt och hållbart samhälle

På torsdag eftermiddag, 11 maj, startar Borås Tech Challenge, ett så kallat hackathon där 30 lag har ett dygn på sig att komma på och utveckla en digital prototyp inom en av tre kategorier – Hållbar digital rörelse och motion, Delningsekonomi och cirkulära flöden samt Öppen klass. En jury utser en vinnare per kategori på fredag eftermiddag.

Utbytesstudier i Paris ger nya perspektiv

Marina Jalkell och Beatrice Svedberg går Textilekonomutbildningen och har valt att fördjupa sina kunskaper inom företagsekonomi med en utbytestermin i Frankrike. Även om det finns flera olikheter jämfört med studierna hemma i Borås så tar de dessa med ro och trivs i storstadens puls.

Till arkivet för driftsinformation