Student

Student

Funderar du på praktik utomlands efter examen?

Som programstudent har du möjlighet att ansöka om stipendium för att genomföra upp till 12 månaders praktik inom ramen för Erasmusprogrammet.

Läs mer om Erasmus+ praktik

Studenter och företag tävlar om bästa lösningen för ett socialt hållbart Borås

36 lag med studenter från högskolan och från yrkeshögskolan, gymnasieungdomar, lokala techföretag och lärare från högskolan, har alla antagit utmaningen att på 24 timmar tävla om utvecklingen av den mest innovativa digitala lösningen på temat Socialt hållbart Borås.

Utbytesstudier i Italien – ett minne för livet

Kajsa Börjesson och Matilda Ljungvist läser på Textilekonomutbildningen och genomför just nu en utbytestermin i Italien. Förhoppningarna om att få skapa minnen för livet lockade dem till prestigefyllda University of Bologna.

Nya professorn hyllas av studenterna för kreativ undervisning

David Eriksson var eleven som hade lätt för att lära men vantrivdes i skolan. Som efter gymnasiet absolut inte ville plugga vidare och som mest hade tre jobb samtidigt. I dag är han professor i industriell ekonomi och årets vinnare av högskolans pedagogiska pris.

De nomineras till Pedagogiskt pris 2023

Nu är det klart vilka lärare som nominerats till Pedagogiskt pris 2023.

Porträttfoto Jerker Kryander

Tipset från Årets alumn 2023: Bygg starka nätverk

Han beskriver sig som entreprenör sedan barnsben och efter en lång karriär inom byggbranschen vill han ge tillbaka till en hållbar samhällsutveckling. Kontakten med Högskolan i Borås har många år på nacken – redan 1999 var han engagerad i bygget av nya lokaler åt Studentkåren i Borås och i dag är han bland annat med i byggingenjörsutbildningens programråd. Han slår ett slag för nätverkande mellan studenter och näringsliv. Möt Jerker Kryander – Årets alumn 2023!

Till arkivet för driftsinformation