Hej medarbetare! Åsa Jonsén

I varje nummer av VS Nyhetsbrev presenterar vi en medarbetare på Verksamhetsstöd. Denna gång riktar vi blicken mot biblioteket och Åsa Jonsén, som gjorde sin första dag som språkhandledare på högskolan den 19 augusti.

Vad arbetar du med?

– Jag undervisar och handleder i akademiskt skrivande, och tar emot drop-in-besök i Språkverkstaden samt har föreläsningar, workshoppar och andra språkutvecklande aktiviteter. Ibland arbetar jag på egen hand, ibland tillsammans med min kollega Johanna Persson och ibland i samarbete med bibliotekarier. I och med min anställning har det språkpedagogiska stödet dubblerats, så Johanna och jag hoppas på att kunna både förstärka och utveckla vårt område.

Vad har du arbetat med innan du kom till Högskolan i Borås?

– Jag inledde mitt arbetsliv som kultur- och nöjesskribent på Nerikes Allehanda, där jag jobbade i femton år, delvis under tiden jag studerade. Sedan 2007 har jag arbetat som språkhandledare: först vid Örebro universitet och nu senast vid Enheten för akademiskt språk vid Göteborgs universitet.

Vad ser du fram emot mest med ditt nya jobb?

– Högskolan i Borås har en del riktigt spännande utbildningar som jag inte har arbetat mot tidigare, så jag ser fram emot att lära mig lite ny, ämnesspecifik terminologi och möta nya studenter. Sedan är givetvis biblioteket som arbetsplats en fin bonus.

Vad är ditt första intryck av högskolan?

– Enbart positiva intryck. Det finns en nyfikenhet, en framåtanda och en vänlig, familjär stämning. Det känns som att högskolan har den perfekta blandningen av stabil kompetens och utforskarlusta.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag har ett mycket stort intresse för musik och gaming som jag delar med min familj. Jag odlar ganska mycket mat, och våra sjutton höns, två katter och två kaniner brukar ”hjälpa” mig med det.

Foto: Suss Wilén