Hej medarbetare! Maria Vesterlund

Den här gången möter vi Maria Westerlund som sitter på två stolar inom Campus och hållbarhet, dels som administratör i receptionen, dels som administratör för hållbar utveckling.

Maria Vesterlund

Vad består dina arbetsuppgifter av?

– I receptionen ingår allt från växeln, servicefrågor, ta emot besökare, försäljning till passerkortssystemet. För hållbar utveckling bistår jag bland annat i arbetet med att utveckla och uppdatera högskolans miljöledningssystem och utveckla det administrativa stödet i hållbarhetsarbetet för förbättringsförslag och avvikelser samt lagefterlevnadskontroll. Just nu är jag delaktig i planerandet av en workshop tillsammans med fastighetsägarna för att vi tillsammans ska utveckla en än mer hållbar campusmiljö, och jag agerar administrativ samordnare för kemikaliegruppen.

Vad har du arbetat med tidigare?

– Jag var anställd på Ellos Group i 32 år där jag bland annat arbetat i receptionen, som inköpsassistent och som grafisk inköpare. Under tiden där utbildade jag mig till hållbarhetssamordnare och ingick i Ellos hållbarhetsgrupp. På senare år har jag arbetat som account manager på ett företag inom grafiska branschen med kontor i Simonsland hos Inkubatorn. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är roligt med många olika arbetsuppgifter! Samverkan och att samordna är det allra bästa samt känslan av att göra en samhällsinsats; stötta verksamheten och i förlängningen de studenter som ska ut i arbetslivet.

Hur har coronapandemin påverkat ditt arbete?

– Jag började på högskolan i början av höstterminen 2020, och hade tur som fick vara på plats i ett par månader innan vi gick över på nivå lime och gul. Jag hade också turen att ganska omgående få vara med och lyssna på de interna miljörevisionerna och fick kontakt med nya fantastiska kollegor runtom på högskolan. Trots pandemin har jag känt mig mycket välkommen, fått ett fint mottagande och en gedigen introduktion mestadels på plats på högskolan.

– I receptionen är vi på plats en i taget, så kollegorna Lena Borén Persson, Anna Ståhl och jag talas mest vid via Zoom. Nytt är att vi kan svara och koppla samtal hemifrån, så vi kan stötta varandra trots pandemin. Min kollega Nils Lindh, samordnare för hållbarhetsarbetet, och jag är också väldigt bra på att stämma av med varandra via Zoom om vad som är på gång med hållbarhetsarbetet. På avdelningen har vi veckovis Zoomträffar med vår chef Charlott Sundeen, vilket är bra. Jag hade ett par gamla bildskärmar här hemma, så med hjälp av ett par lånade kablar från IT:s servicedesk fungerar det förvånansvärt smidigt att lösa det mesta från borden hemma i vardagsrummet.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Mycket kretsar kring yngsta barnets simning, med körschema till träningar och tävlingar på helgerna. Det har varit allt från styrelsearbete och integrationsprojekt till funktionärsarbete vid simtävlingar de sista åren. Jag gillar att läsa och det får gärna vara rysligt ruskiga deckare.

Vad har du för planer i sommar?

– Radhusets uteplats och alla fönster behöver målas, men jag räknar med minst en veckas avkoppling på västkusten. 13–15 böcker brukar också ligga redo inför semestern; från biblioteket, pocketböcker eller favoriter-i-repris, såsom Marianne Fredrikssons ”Anna, Hanna och Johanna” som ingår i bokhögen då och då.