Svenska Textilmaskinmässan 13-14 oktober 2022

Read about the Expo in English

Utställare på mässan

Utställare i labben

Schema för presentationer

Information till besökare

Datum och tider

13 oktober
09:00-17:30

14 oktober
09:00-15:00

Plats: Textile Fashion Center: Skaraborgsvägen 3, 506 30 Borås

Säkra din plats på mässan och anmäl dig!
Mässan är kostnadsfri för besökare.
Till anmälan för besökare.

Information till utställare

Om mässan

Intresset för lokal textilproduktion i Sverige växer. Fördelar som automation, maskiner och teknik i framkant samt god kunskap om att hållbarhetsfrågan behöver implementeras i allt från materialval till produktion och distribution ger goda förutsättningar att flytta hem hela eller delar av produktionen. Därför samlar vi maskinproducenter, textilproducenter, studenter och andra intressenter till en svensk textilmaskinmässa för att visa upp ny maskinteknik, dela kunnande och öka samverkan i branschen.

Mässan som kommer bestå av såväl svenska tillverkare av textilmaskiner som representanter/agenter för internationella maskinvarumärken. Det kommer ges möjlighet att se maskiner i drift i Textilhögskolans labb, ta del av presentationer kring den senaste maskintekniken inom hela värdekedjan, samt möjlighet till att nätverk med aktörer in branschen.

Parallellt med STM arrangeras TEKO-dagen, vilket ger goda synergier och möjligheter till nätverkande samt inspiration och ny kunskap från ett gediget program med fokus på hållbar produktion.